Hoe maak je een moederbord's Model & Naam

Hoe maak je een moederbord's Model & Naam


Pc-fabrikanten zijn in staat om computers voor lage prijzen te verkopen door contracten met bedrijven om de computer hardware aan te schaffen, zoals harde schijven, RAM en processors. Het is dus uiterst zeldzaam voor al uw computer componenten te komen van dezelfde fabrikant. De meeste bedrijven maken gebruik van afzonderlijke aannemers voor alles. Als u nodig hebt om een ​​probleem te diagnosticeren of vervanging van een component, kan het nodig zijn om uit te vinden de naam van de fabrikant en het modelnummer van het onderdeel.

instructies

1 Beslissen of u wilt weten de naam en het model van uw moederbord zonder het openen van uw computer. Soms is het openen van de behuizing van uw computer kan uw garantie komen te vervallen. Soms wordt het modelnummer niet afgedrukt op uw moederbord in een gemakkelijk leesbare vorm.

2 Raadpleeg de documentatie die bij uw computer. De meeste van de tijd, het bedrijf dat u verkocht uw computer in een lijst van alle componenten. Als uw zorg is dat je niet het moederbord die u betaald voor kreeg, moet je toevlucht nemen tot andere middelen om double-check.

3 Open uw zaak en neem een ​​goede kijk op uw moederbord. Misschien wilt u een vergrootglas te gebruiken omdat alles in je computer is zeer klein. Kijk tussen de uitbreidingssleuven, waar uitbreidingskaarten meestal gaan. Deze sleuven zijn enkele centimeters lang met metalen tanden binnen. Vele malen, het modelnummer en maker zijn gedrukt tussen de slots. Controleer de buurt van uw processor. Indien nodig, verwijder het moederbord te zorgen dat de informatie niet wordt geblokkeerd door een kabel of uitbreidingskaart.

4 Identificeer uw moederbord door het controleren van de BIOS. Elk moederbord heeft een BIOS dat vertelt hoe om te werken, en deze zijn over het algemeen uniek. U zult uw BIOS bekijk op setup of kan het krijgen via uw instellingen Configuratiescherm. Websites zoals Wimsbios zal je BIOS voor u controleren via het internet.

5 Neem contact op met de fabrikant van uw PC als al het andere faalt. De informatie kan worden vermeld op de website van de fabrikant. Neem contact op met een medewerker van de klantenservice met uw vraag; ze moeten in staat zijn om te verwijzen naar uw administratie en het bepalen van de hardware in uw computer.