Wat nodig is om een ​​Bare Laptop aangesloten op draadloze verbinding krijgen?

Laptop gebruik van draadloze access points is steeds vaker te wijten aan het gebruiksgemak en mobiliteit. Draadloze toegang is meestal beschikbaar in hotels, coffeeshops, boekhandels, en zelfs veel fast-food restaurants, en kunnen volledig open zijn, of de toegankelijkheid kan een specifieke toets of configuratie nodig. De meeste laptops worden geleverd met de apparatuur en software die nodig is voor draadloze netwerken. Als de laptop kan ophalen en weer te geven lokale draadloze punten, dan kan het waarschijnlijk aansluiten en ze werken, ervan uitgaande dat je de benodigde wachtwoord, indien nodig.

uitrusting

De enige echte hardware vereiste is een draadloze adapter, die meestal komt inbegrepen en is intern. Oudere laptops vaak gebruikt PCMCIA-kaarten, maar USB-apparaten hebben die achterhaald. Hetzij een interne draadloze adapter of externe draadloze USB-adapter werkt prima. Dit is de enige benodigde hardware voor draadloze toegang via een laptop.

Software

Moderne Windows en Mac-besturingssystemen, zowel onder de benodigde software en de mogelijkheden voor het verbinden met een draadloos toegangspunt. Als de laptop kwam uit een grote fabrikant, dan ook vaak ook een eigen draadloze verbinding programma, los van degenen die bij het besturingssysteem. Alle benodigde stuurprogramma's zal worden opgenomen door de fabrikant, omdat het bepaalt wat de hardware gaat in de laptop. Windows en Mac OS X zijn onder andere drivers voor de meest voorkomende draadloze adapters, intern of extern.

veiligheid

De meeste draadloze punten, met name residentieel, worden vergrendeld met verschillende niveaus van beveiliging, die allemaal vereisen een toegangssleutel. U moet de beveiligingssleutel van de beheerder om verbinding maken met een beveiligde draadloze punten. Dit alles is geconfigureerd door de beheerder. De eerste zekerheidsstelsel was WEP, die werd gevonden kwetsbaar en gemakkelijk gekraakt en zo wordt afgeraden in de huidige gebruik. Die werd opgevolgd door de interim-specificatie WPA, en ten slotte is er de laatste zekerheidsstelsel van WPA2, met ingang van juli 2013.

Voorzorgsmaatregelen

Gebruik wat voorzorg met public access points. Afhankelijk van de programma's en de configuratie beveiliging, kunnen andere lokale gebruikers proberen om uw verkeer gebruikersnamen, wachtwoorden of andere identificerende informatie en aanmelden. Ze kunnen proberen te onderscheppen en om te buigen uw website aanvragen, kan u om nep-pagina's. Kwaadwillende gebruikers kunnen ook het opzetten van nep-access points van hun eigen, dat legitieme degenen in de omgeving na te bootsen. Zoek uit hoe veilig het netwerk voordat u verbinding maakt, zodat u kunt beslissen of u de risico's te accepteren.