Welke tools worden gebruikt om een ​​computer te testen?

Er zijn vele soorten gereedschap waarover een computer testen op verschillende soorten fouten, virussen en prestatieproblemen. Een goede kennis van de beschikbare tools helpen u uw eigen systeem te testen en te voorkomen dat het betalen voor onnodige dure computer reparaties.

virusscanners

Virussen zijn programma's die zijn geschreven om specifiek te exploiteren zwakheden in andere software en schade toebrengen aan uw computer operationele prestaties. Virusscanners controleren uw systeem op bekende virussen, in quarantaine om slechte programma's en verwijder ze.

spyware Removal

Spyware is software geschreven om informatie te verzamelen over uw computer, uw internet surfgedrag en gebruikersnamen en wachtwoorden. Deze informatie wordt vervolgens terug doorgestuurd naar of op afstand bekeken door iemand anders. Spyware removal tools en scanners bewaken uw systeem en verwijder bekende typen spyware.

register Cleaners

Het register is een database van de software-instellingen in Windows. Registry cleaners zoeken in de database naar ongebruikte of onnodige registry entries en verwijder ze om de prestaties te verhogen.

Hard Drive Defragmentatie

Als data wordt opgeslagen op de harde schijven kan gefragmenteerd. Er zijn vele oorzaken, variërend van hardware storingen om zonne-wind. Harde schijf defragmenteren software scant voor de gefragmenteerde data en gecompileerd in een ordelijke manier.

benchmarking Gereedschap

Benchmarking scan uw computer hardware en verslag uit te brengen met de configuratie en op welk niveau hij functioneert. Dit kan worden gebruikt om te bepalen of alle hardware correct functioneert.