Hoe maak je een string te zetten in een datumnotatie

Hoe maak je een string te zetten in een datumnotatie


Het omzetten van strings naar andere formaten zoals datums is een gemeenschappelijke eis voor web programmeurs. Het omzetten van een string naar een datum kan de ontwikkelaar om de waarden met behulp van interne datum functies in Visual Basic te manipuleren. Zo kan een ontwikkelaar die tal converteert naar een datum dagen, maanden of jaren aan een datum. De datum wordt toegevoegd aan de variabele en de juiste dag van de week wordt berekend. Het omzetten van data kan worden uitgevoerd met behulp van de Visual Basic "Convert ()" functie.

instructies

1 Open uw Visual Basic-project. Met de rechtermuisknop op het formulier en selecteer "View Code." Dit opent de code-behind-bestand voor uw formulier, dat is waar je conversie is voltooid.

2 Maak je stringvariabele en de variabele wordt gebruikt om de conversie te wijzen. Variabelen, gebruikt u de volgende code:

Dim myString als String
Dim myDate als DateTime

3 Wijs een string waarde aan uw variabele. De volgende code wijst een string waarde aan de variabele:

myString = "1975/12/20"

4 Omzetten van de string naar een datum. De volgende code laat zien hoe u de daadwerkelijke conversie uit te voeren:

myDate = Convert.ToDateTime (myString)

De reeks wordt omgezet en het resultaat wordt opgeslagen in de variabele DateTime. Hierdoor kunt u de myDate variabele gebruiken met een van de datum functies die gebruikt worden in Visual Basic.