Hoe te wissen alle gegevens op uw harde schijf

Hoe te wissen alle gegevens op uw harde schijf


Met ingang van 2010, harde schijven zijn de standaard methode voor het opslaan van informatie en programma's op een computer. Harde schijven gebruiken diverse bestandssystemen, met inbegrip van NTFS en FAT32, om megabytes op te slaan, gigabytes en terabytes aan gegevens. Soms kan een gebruiker nodig heeft om een ​​harde schijf volledig gewist. Redenen zijn onder andere het verwijderen van een computer, het vrijmaken van ruimte of het installeren van een nieuw besturingssysteem. Computer harde schijven worden gewist met behulp van Microsoft Windows of Microsoft Windows-installatieschijf.

instructies

Secundaire Hard Drive

1 Back-up van alle belangrijke gegevens die op het station. Alle gegevens worden gewist tijdens het formatteren. Belangrijke bestanden kunnen onder meer muziek, foto's, documenten, programma-bestanden en andere onvervangbare gegevens.

2 Klik op de knop "Start" en selecteer "Mijn computer." Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf die u wilt wissen en klik op "formaat."

3 Verwijder het vinkje bij de optie "Quick Format". Klik op de knop "Start".

4 Laat de schijf te formatteren. Opmaak variëren van minuten tot uren afhankelijk van de grootte van de schijf.

5 Dubbelklik op het pictogram van het station in "My Computer" om ervoor te zorgen dat alle informatie is uit de drive is verwijderd. Sluit het venster station.

Primary Hard Drive

6 Back-up van alle belangrijke gegevens op de schijf. Het formatteren verwijdert alle gegevens van de harde schijf.

7 Open de cd-rom of dvd-station. Plaats de Windows-installatieschijf en sluit het station.

8 Herstart de computer. Volg de aanwijzingen op het scherm op te starten vanaf het station met de installatie-cd.

9 Laat de Windows-installatie-programma te laden. Volg de aanwijzingen op het scherm om partities aanwezig zijn op de schijf te verwijderen.

10 Volg de aanwijzingen op het scherm om een ​​nieuwe NTFS partitie met behulp van het hele station te creëren. Laat het installatieprogramma om de schijf te formatteren. Het formaat duurt een paar minuten tot uren, afhankelijk van de grootte van de schijf. Zet de computer uit.

Hints

  • Als u het verwijderen van een harde schijf, kunt u overwegen fysiek te vernietigen met een hamer of een ander hulpmiddel. Hackers kunnen soms gegevens te verwijderen uit een drive zelfs na een format.
  • Als u doneren, te verkopen of anderszins de computer aan iemand anders te gebruiken geven, moet u overwegen het gebruik van een speciale opmaak programma dat militaire normen gebruikt. Deze programma's zijn beschikbaar op het internet en de beide formaat en schrijven naar de schijf meerdere malen om alle gegevens volledig te vernietigen.