Hoe te Grafieken op Excel Maak

Hoe te Grafieken op Excel Maak


Microsoft Excel kunt u staafdiagrammen om te studeren en delen van gegevens snel te creëren. Excel grafieken kan een paar rijen van data of een hele spreadsheet van gedetailleerde informatie. U kunt formatteren de manier waarop gegevens worden weergegeven, waardoor de controle op de manier waarop de informatie wordt gepresenteerd. De staafdiagram kan later worden gebruikt in presentaties, rapporten of documenten.

instructies

1 Open een spreadsheet in Excel. Voer de data beschrijving in de rechter kolom en de gegevens toe te voegen in de kolom direct links van de gegevensbeschrijving. Voeg de volgende data-entry in de rij direct onder de eerste binnenkomst. Gebruik geen lege kolommen of rijen tussen de ingevoerde gegevens niet verlaten.

2 Klik op een einde cel gelegen op de hoek van de eerste of de laatste rij van de gegevens en sleep de muis over alle gegevens die u in de grafiek wilt opnemen. De gegevens worden in het groen.

3 Klik op het pictogram "Graph" gelegen op de belangrijkste werkbalk. Klik op het type grafiek dat u wilt maken van de linkerkant van de pagina. In Excel, worden staafdiagrammen aangeduid als kolom of staafdiagrammen. Kolomdiagrammen tonen de gegevens in bars die ontstaan ​​uit de onderkant van de pagina. Staafdiagrammen geven de gegevens in staven die aan de zijkant van de pagina.

4 Klik op de stijl van de grafiek die u wilt maken van de rechterkant van de pagina. Deze worden aangeduid als sub-diagrammen en bevatten het type bar en opties voor het plaatsen. Een voorbeeld van uw staafdiagram zal verschijnen. Klik op "Next" als de staafdiagram correct wordt weergegeven. Als gegevens ontbreken, kunt u de grafiek opnieuw te definiëren met behulp van het pull-down menu bevindt zich onder de grafiek preview.

5 Klik op "Titels" en voeg een titel voor de grafiek. Deze titel zal verschijnen op de top van de grafiek in vet lettertype.

6 Klik op 'Volgende'. Kies "Als een nieuw blad" om uw staafdiagram te plaatsen op zijn eigen spreadsheet. Kies "Als object in" om het staafdiagram te plaatsen in de spreadsheet, waar u oorspronkelijk de gegevens heeft ingevoerd.

7 Klik op "Finish." Het werkblad dat bevat het staafdiagram zal verschijnen. U kunt het staafdiagram op het werkblad verplaatsen door te klikken op een hoek van de grafiek en het te slepen naar de gewenste locatie.