Wat is AMD Turion 64 mobiele technologie?

AMD Turion 64 Mobile oorspronkelijk bedoeld diverse processors basis van de volledige 64 bits Athlon ontwerp dat aangepast voor gebruik op laptops. De naam werd later gebruikt door meer geavanceerde chips gemaakt door AMD.

Naamgeving

Alle AMD Turion 64 Mobile processors hebben een 64 bit data bus, ergo de naam. Echter, er zijn twee belangrijkste variƫteiten: de oorspronkelijke Turion 64 Mobile en Turion 64 X2 Mobile, die later kwam.

Lancering

De originele Turion 64 Mobile chips werden uitgebracht in 2005, terwijl de nieuwere Turion X2 Mobile processors in het begin van 2007 door AMD werden toegevoegd.

architectuur

De twee naamgeving regelingen aan te duiden heel verschillende processors, en de woorden effectief gegroepeerd voor branding doeleinden. De originele Turion 64 Mobile was een variant van de Athlon 64 ontwerp uit 2004, gemaakt op een kleiner dobbelsteen dus het kan passen in een laptop. De Turion 64 X2 Mobile is een dual-core chip, en maakt gebruik van een heel ander design.

Wedstrijd

In 2004, AMD introduceerde de Turion 64 Mobile om te concurreren met Intel's Centrino, dat een populaire keuze onder laptop pc-makers was. De 2007 introductie van de Turion 64 X2 zag gaan head to head met Intel's re-branded Pentium Dual Core.

voordelen

Hoewel nog steeds een 90nm fabricage, de Turion 64 Mobile aanbevolen tot 1MB L2 cache en tot 2GHz kloksnelheden, wat indrukwekkend was voor laptop CPU's terug in 2005. Zoals dat hoort bij draagbare processors, de eerste Turions in staat waren om deze prestatie te krijgen op veel lagere voltages dan hun desktop tegenhangers.

De Turion 64 X2 Mobile chips geĆÆntegreerd nog kleiner sterven maten en ondersteund sneller DDR2 RAM-geheugen op 800 MHz. Ze waren ook echte dual-core processoren, een van de eersten op de laptop-pc's op het moment.