Hoe maak je een grafiek te maken met behulp van een computerprogramma

Hoe maak je een grafiek te maken met behulp van een computerprogramma


Het hebben van de nummers die je nodig hebt voor een project of presentatie zijn niet altijd genoeg om uw punt over te brengen. Het omzetten van deze cijfers in een grafiek vorm kan mensen helpen uw gegevens te begrijpen en kunnen u ook helpen georganiseerd te blijven en je ziet een visuele weergave van de cijfers en gegevens die betrokken zijn bij het project. Het creëren van een grafiek met de hand kan lastig zijn als je niet weet wat je doet. Gelukkig zijn er veel gratis computerprogramma's die uw werk kan nemen en zorgen voor een eenvoudige en informatieve grafiek.

instructies

1 Gebruik uw Internet browser te zoeken naar een programma om uw behoeften te passen. Download.com is een goede bron voor het vinden van zowel freeware en pay-to-use-programma's die u kunt downloaden en installeren met een paar eenvoudige stappen. Een zoekopdracht met uw favoriete zoekmachine kan ook resultaten op. Wees specifiek in op zoek naar het type grafiek dat u wilt. Zo zal het typen "staafdiagram" in download.com u tonen verschillende programma's die u kunnen helpen dit type grafiek te maken.

2 Download het installatiebestand als je eenmaal hebt gekozen voor een programma. Dit bestand wordt naar de map downloads worden verzonden. Open het bestand en volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien. De meeste programma's zijn eenvoudig te installeren. Terwijl sommige programma's zijn gratis, zullen anderen laat je ze kunt gebruiken voor een proefperiode. Andere programma's die u nodig heeft om het programma aan te schaffen voordat u deze kunt gebruiken.

3 Open het programma. Dit kan gedaan worden door te klikken op het pictogram op uw bureaublad of in de map programma's.

4 Start een nieuw project. Zodra dit is voltooid, moet u de gegevens in te voeren in het programma. Aangezien alle computerprogramma's verschillend zijn, raadpleeg dan de Help-bestanden in het programma dat u hebt gedownload om meer gedetailleerde instructies als je problemen ondervindt.

5 Creëer je eigen grafiek. Nadat u de gegevens hebt ingevoerd, krijgt u vervolgens een grafiek uit met behulp van de grafische functie van uw programma. In Microsoft Excel, bijvoorbeeld, klikt u op de grafiek Wizard knop. Het proces zal dan vragen u om de rijen of kolommen van gegevens te selecteren om te gebruiken voor de x- en y-as van de grafiek. U zal ook worden gevraagd om de grafiek te benoemen en te zetten in informatie voor elke as of een gedeelte van uw grafiek.

6 Sla uw grafiek. Zodra het proces is voltooid, moet u uw werk opslaan om het later te openen. Het opslaan van de grafiek als een afbeelding zal u toelaten om het omhoog te trekken op elke computer, maar zal niet toestaan ​​dat u het bewerkt. Zodra u het op te slaan, kunt u ook importeren in een ander programma, zoals PowerPoint, of print het uit voor een presentatie.