Hoe maak je een blog lay-out maken

Hoe maak je een blog lay-out maken


Hoe je een lay-out voor uw blog is afhankelijk van wat voor soort blog je wilt. Als u een blog op een gratis blog hosting site, zou je de lay-out ontwerper zich op die site gebruiken om het uiterlijk van uw blog aan te passen. Als u een lay-out voor de blog die u hosting bij uw eigen domein te maken, dan zul je nodig hebt om het te maken in een bepaald formaat en deze uploaden naar de juiste map in je hosting directory.

instructies

1 Maak een mock-up van het ontwerp om u een idee van hoe het uiteindelijke ontwerp eruit zal zien geven. Open een grafisch programma voor het bewerken en een nieuw bestand, dat is 900 pixels breed en 600 pixels hoog te maken. Vul dit gebied in met de kleur die u wilt gebruiken voor de achtergrond op de blog.

2 Teken een grote verticale rechthoek in het midden en vul het in met een lichte kleur. Dit zal de container die de inhoud van uw blog zal houden, de kolom die je zijbalk zal zijn om informatie te houden voor uw blog, en een voettekst auteursrecht informatie en kredieten vast te houden. Bepaal hoe groot je wilt dat de sidebar en content kolommen te zijn, maar ze moeten optellen tot de breedte van de container.

3 Kies de kleuren die u wilt gebruiken voor uw tekst, de tekst links en alle andere elementen die u wenst op te nemen. Beslis over de stijl van uw titel of "header" en of u wilt het gewoon platte tekst of een afbeelding te maken. Als u wilt dat uw kop om een ​​beeld te zijn, typt u de naam van uw blog met de tekst hulpmiddel in uw grafisch programma voor het bewerken en ook uw blog logo als je er een hebt. Knip de afbeelding met het gereedschap voor het bijsnijden en opslaan als "header."

4 Maak een nieuw bestand in uw website bestand directory te gebruiken als een testpagina voor de lay-out. Raadpleeg het gedeelte Bronnen van dit artikel en volg de koppelingen naar een diepgaande tutorial over hoe je een lay-out te maken met het gebruik van "divs" en stijl van hen met een CSS-bestand (Cascading Style Sheet). Divs zijn de afzonderlijke elementen die het kader van uw lay-out zal zijn. Kopieer en plak de codes van de tutorials en toe te passen om de bestanden in uw directory.

5 Upload geen foto's in uw server die u wilt gebruiken voor uw kop- of als een betegelde achtergrond.