Wat is het verschil tussen een warme start en een koude start?

Wat is het verschil tussen een warme start en een koude start?


In de wereld van computers, "boot" betekent op te starten. Het verschil tussen een warme start en een koude start ligt in de vraag of uw computer moet worden gestart vanuit een power-off staat.

Cold Boot

Wanneer u de computer uit te schakelen en weer aan, je bent het uitvoeren van wat heet een koude start. Tijdens een koude start, werkt de computer zelftests op de hardware en laadt het besturingssysteem voordat het klaar is voor u te gebruiken.

warm Boot

Wanneer u het systeem opnieuw op te starten zonder onderbreking van de macht, het is een warme start. Een warme start gebeurt meestal vanuit het besturingssysteem en niet initiëren zelftest routine van de computer. Om een ​​warme start uit te voeren, klikt u op de power pictogram op het scherm Start, indien weergegeven, en klik op 'Opnieuw opstarten. " Als je niet ziet de kracht icoon, de muis over de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op 'Instellingen' en klik vervolgens op "Power", gevolgd door "Reboot."

overwegingen

Verschillende boot methoden hebben verschillende toepassingen en resultaten. Warm opstarten kunnen alle processen te sluiten en programma-updates en installaties te voltooien, en het kan fouten en bevriest wissen. Deze procedure neemt minder tijd in beslag dan van een koude start, omdat de computer de zelftest niet wordt uitgevoerd. Met warm opstarten, hoeft onderdelen niet de kans om volledig te resetten, koelen of te stoppen, en het geheugen kan niet duidelijk. Een koude start de kracht geeft de kans om volledig te ontladen van het moederbord en reset alle onderdelen, waardoor het geheugen wissen. Een koude start betekent dat de harde schijf stopt en dan spint weer omhoog, en onderdelen kunnen afkoelen en opwarmen.