How to Run Linux op een HP

How to Run Linux op een HP


Linux is een lichtgewicht besturingssysteem dat ontwerpconcepten vergelijkbaar met de UNIX-computer-systemen van de jaren 1970 en 1980 bezit. Een van de meest populaire Linux-distributies is Ubuntu Linux, dat een command-line interface, evenals een grafische gebruikersinterface biedt.

U kunt Linux op een HP computer te installeren zonder het verwijderen van de oorspronkelijke Windows te installeren. Om Linux op een HP-computer uitvoert, moet u een blok van de ruimte op de harde schijf van het besturingssysteem te laden, dan installeert Ubuntu Linux vanaf een Live CD.

instructies

1 Klik op "Start." Klik op 'Configuratiescherm'. Selecteer "Systeem en beveiliging" en klik op 'Systeembeheer. "

2 Dubbelklik op "Computerbeheer." Selecteer "Disk Management" uit het linkerpaneel.

3 Klik met de rechtermuisknop de "C:" drive. Selecteer "Shrink Volume" in het contextmenu. Wacht tot het bericht "opvragen Volume voor beschikbaar Space Shrink, Please Wait" verdwijnt. Het kan enkele minuten duren voordat Windows om de schijf te analyseren.

4 Voer minimaal "10000" in de "Voer de hoeveelheid ruimte te krimpen in MB" in. Klik op 'Shrink'.

5 Klik op 'Start' en vervolgens met de rechtermuisknop op 'Computer'. Klik op "Eigenschappen" om het venster "System" te openen.

6 Bekijk de informatie naast "System Type" om uit te vinden of er een 32-bits besturingssysteem of 64-bits besturingssysteem op de HP computer is geïnstalleerd.

7 Ga naar de Ubuntu Linux-website op Ubuntu.com en navigeer naar de sectie "Downloads". Klik op 'Download' en klik op 'downloaden en installeren. "

8 Selecteer de 32-bits of 64-bits besturingssysteem uit het drop-down menu, afhankelijk van de informatie die u in het venster "Systeem" in stap 6. Klik op "Start Download" en sla het bestand op uw bureaublad. Met de rechtermuisknop op het bestand zodra het downloaden is voltooid en selecteer "Burn Disc Image" in het contextmenu.

9 Plaats een lege dvd in de HP's disc drive. Selecteer de brander uit het drop-down menu. Klik op "Burn" om een ​​Ubuntu Linux Live CD te creëren.

10 Herstart de computer. Druk op de "F10" zodra de HP splash scherm verschijnt om naar de BIOS setup. Sommige modellen herkennen "F2" of "F6" als de BIOS setup-toets.

11 Gebruik de pijltjestoetsen om naar het tabblad of "Boot" "Advanced". Selecteer "Boot Order" of "Boot Device Priority."

12 Volg de instructies in het linkervenster van de BIOS "CD-ROM" of "DVD-ROM" te verplaatsen naar de top van de lijst.

13 Druk op "F10" om uw wijzigingen op en af ​​te sluiten van het BIOS. De HP computer automatisch opstarten vanaf de Linux CD.

14 Klik op "Install", selecteer uw taal in het linkervenster. Klik op "Forward". Selecteer uw regio op de kaart en klik op 'Forward'.

15 Selecteer een toetsenbordindeling uit de lijst en klik op 'Forward'. Op het scherm "Bereid Disk Space", selecteer "Gebruik de grootste aaneengesloten vrije ruimte."

16 Klik op "Forward". Maak een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord. Selecteer uw login voorkeuren en klik op 'Forward'.

17 Vink de vakjes aan naast de gewenste items op het scherm "Migreren Documents and Settings" om Windows-bestanden te importeren naar uw Ubuntu Linux te installeren. Klik op "Forward".

18 Controleer uw selecties op de "Ready to Install" scherm. Klik op "Install". Start de computer opnieuw als daarom wordt gevraagd en verwijder de DVD.

19 Keer terug naar de BIOS setup en verander de boot device terug naar de harde schijf. Sla de instellingen op en sluit af. Selecteer "Ubuntu Linux" wanneer het opstartmenu komt om te beginnen met het gebruik van Linux op de HP computer.

Hints

  • Back-up van de bestanden op uw harde schijf voordat u Ubuntu Linux te installeren op de harde schijf.