Wat is een NS1 voorvoegsel?

Nameservers zijn een essentieel element van het surfen op het web, het houden van ons van de verplichting om een ​​waslijst van vergelijkbare en potentieel verwarrend IP-adressen te onthouden. Elke keer zie je een URL-adres met een NS1 voorvoegsel, je bent eigenlijk het zien van de primaire nameserver adres. Normaal gesproken, hoeft u niet deze adres inzendingen buiten de lijst van de inzendingen van een domeinnaam van het systeem.

Name Server

Nameservers zijn de reden dat we niet direct IP-adressen gebruiken om het web te navigeren. Zij vertalen de domeinnamen die we voeren wanneer we typt u een URL in een webbrowser adresbalk in de juiste IP-adres, die vervolgens routes wij de website. Nameservers worden gebruikt voor vrijwel alle website servers, ongeacht of die server professioneel wordt gehost, zelf gehoste of zelfs een virtual private server.

Primaire vs Secundair

Alle domeinnamen hebben minstens twee name servers in de plaats, meestal aangeduid met een NS-prefix. De primaire server wordt algemeen aangeduid NS1, omdat het de eerste en hoofdserver. Latere nameservers zijn aangewezen op basis van hun bestelling - secundaire servers zijn NS2, tertiaire servers NS3 en ga zo maar door. Alle servers na NS1 functie als back-ups, die als de primaire server niet reageert op IP-adres aanvragen in te vullen. Typische naamserveradressen er als volgt uit:

ns1.server.com
ns2.server.com

Virtual Private Servers

In sommige situaties, internet hosting bedrijven gebruik maken van gevirtualiseerde servers om individuele domeinnamen en websites te hosten. Deze gevirtualiseerde servers fungeren in principe als een gewone server, het enige verschil is dat ze virtueel in plaats van fysiek, met meerdere virtuele servers worden gehost op een enkele fysieke machine. Door virtualisatie van servers, kunnen hosts meer klanten te bedienen zonder dat u meer machines te kopen. Het nadeel is dat de talloze virtuele servers hebben allemaal om middelen te delen, omdat ze worden aangedreven door een enkele fysieke machine. Dit betekent dat er kan beperkingen bandbreedte en schijfruimte zijn om iedereen tegemoet.

Met behulp van Name Servers Met VPS

Typisch, VPS servers zijn slechte keuzes om te gebruiken voor nameservers. Dit komt omdat nameservers gebruik maken van de VPS is al beperkte middelen, die verder druk op je VPS kan zetten. Internet hosting service Webfusion adviseert in plaats daarvan kun binden nameservers om uw domeinnaam host-provider. Om dit te doen, moet je een paar kleine wijzigingen in uw domein DNS-items te maken, als volgt:

ns1.server.com

[[VPS IP-adres]]

ns2.server.com

[[VPS IP-adres]]

Met deze gegevens in de plaats, de nameservers zal nog steeds gebruikers naar uw VPS IP-adres zonder aftappen van de middelen van de VPS.