Hoe kan ik een MS Excel-bestand zonder Excel openen

Hoe kan ik een MS Excel-bestand zonder Excel openen


Microsoft Excel is een spreadsheet-programma waarmee gebruikers gegevens invoeren in een tabel formaat en manipuleren met een verscheidenheid aan functies. Als je gewoon wilt de tekst van een Excel-bestand te lezen, biedt Microsoft een gratis downloadbare viewer die u toelaat om te openen - maar niet bewerken of - Excel-bestanden. Als u wilt de gegevens in de spreadsheet bewerken of te manipuleren, moet u een passend programma op uw computer te vinden of een nieuw programma te installeren. Deze programma's zijn beschikbaar voor zowel Mac als Windows-besturingssystemen.

instructies

1 Zoek het Excel-bestand dat u wilt openen op uw computer. Het kan zijn op uw bureaublad, in een map of in een draagbare schijf. De bestandsextensie (deel van de bestandsnaam na de periode) zal ".xls" voor spreadsheets gemaakt in Excel 2003 en eerdere versies. Voor Excel 2007 en later spreadsheets, zal de extensie ".xlsx."

2 Klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam als u een pc of druk op "Ctrl" gebruiken en klik op de naam van het bestand als je een Mac gebruikt. Dit zal een menu, die bekend staat als een context menu, leiden tot pop-up met de opties.

3 Selecteer "Open met ..." uit het contextmenu. Dit zal een lijst van programma's die u kunt gebruiken om het werkblad weer te openen. In sommige versies van Windows, moet u op "Kies standaardprogramma" om de lijst met programma's te krijgen.

4 Vind de aanbevolen programma bovenaan de lijst. Als u een andere spreadsheet programma's op uw computer hebt, moeten ze hier weergegeven. Microsoft Works, Apple's Numbers, Lotus 1-2-3 en OpenOffice Calc kunnen alle geopende Excel-spreadsheets, hoewel je misschien wat opmaak verliezen. Als u een van deze programma's, klikt u op de naam van het programma en de computer zal de spreadsheet in die toepassing te openen.

5 Klik op "Annuleren" als u geen spreadsheetprogramma's op uw computer, of als u de aanbevolen programma's proberen en ze niet werken.

6 Open een internetbrowser, zoals Internet Explorer, Safari of Chrome, en Microsoft.com bezoeken, om de gratis Excel Viewer software te downloaden. (Een directe link is opgenomen in het gedeelte Bronnen van dit artikel.) Deze software stelt u in staat om te openen en te bekijken een Excel spreadsheet, maar je zult niet in staat zijn om de gegevens te bewerken.

Hints

  • Als u de gegevens bewerken en niet hebben momenteel een spreadsheet-programma OpenOffice is gratis te downloaden en te gebruiken, of kunt u het bestand uploaden naar Google Documenten en het zal worden geconverteerd naar een Google-spreadsheet-formaat kunt u bekijken en bewerken online via uw Google-account.