Het wijzigen van een DHCP-server Adres

Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) is een manier om IP-adressen en TCP / IP-instellingen te configureren in uw netwerk. De DHCP-service wordt uitgevoerd op een machine met een statisch IP-adres, zodat de computers op het netwerk kan vinden voor geautomatiseerde configuraties. het IP-adres op een Windows 2003 server instellen wordt bereikt door het netwerk configuratie-instellingen in het Configuratiescherm.

instructies

1 Klik op de Windows "Start" knop en selecteer 'Configuratiescherm'. Dubbelklik op "Network Connections." In dit gedeelte, dubbelklikt u op "LAN-verbinding." Dit opent de configuratie tool om het IP-adres van de server in te stellen.

2 Selecteer "TCP / IP" uit de lijst met geconfigureerde netwerk toepassingen en klik op de knop "Eigenschappen". Dit opent een nieuwe configuratie venster.

3 Selecteer "Het volgende IP-adres" om een ​​statische IP voor de server. Voer het IP-adres gekozen voor de server in het eerste tekstvak dat wordt geactiveerd.

4 Voer het subnet mask en default gateway voor de server. De standaard gateway is meestal de router op het lokale netwerk of het ADSL- of kabelmodem op een klein, thuisnetwerk.

5 Voer de DNS-server adres. De DNS servers zijn afzonderlijke servers op het netwerk. Voor kleine, thuisnetwerken, wordt de DNS-server die door uw serviceprovider.

6 Klik op de "OK" knop om de instellingen op te slaan. Klik op "Ok" opnieuw bij de algemene LAN eigenschappen venster.

7 Renew instellingen op lokale computers. Computers die de DHCP-server te gebruiken voor de configuratie moet opnieuw worden opgestart. U kunt ook gebruik maken van de DOS-prompt om de instellingen te vernieuwen. De "ipconfig -renew" commando vernieuwt de instellingen op client computers op het netwerk.