Hoe maak je een Mac Powerbook opstarten met de Ubuntu Live CD

Hoe maak je een Mac Powerbook opstarten met de Ubuntu Live CD


Het Ubuntu-besturingssysteem is een gratis, open-source systeem op basis van Linux. De Ubuntu Live CD stelt gebruikers in staat om uit te proberen het systeem door het direct opstarten van de schijf. Het bestaande besturingssysteem op de computer zal niet worden vervangen en geen andere wijzigingen aan de computer zijn gemaakt. Mac Powerbook G3 en G4 computers zijn niet in staat om de nieuwste versies van OS X, die hun nut beperkt draaien. Door het opstarten van de Ubuntu Live CD, kan Powerbook gebruikers verkennen of het installeren van het Ubuntu-besturingssysteem zullen hun behoeften te vullen.

instructies

1 Download de CD Live image op uw bureaublad (zie bronnen) Ubuntu Mac (PowerPC). Plaats de lege cd in de drive.

2 Open de Disk Utility op "Programma's> Hulpprogramma's> Schijfhulpprogramma." Ga naar "Images> Burn" en selecteer de Ubuntu Live ISO bestand. Selecteer de optie "Controleer" gebrande gegevens. Klik op 'Burn'.

3 Sluit de computer af zodra de schijf is gebrand en geverifieerd. Druk op de knop en houd direct daarna de C-toets op je toetsenbord. Dit vertelt de computer op te starten vanaf de schijf in het station in plaats van de harde schijf. Wanneer u de cd-station start te horen om de schijf te lezen, kunt u gaan van de C-toets te laten. De Powerbook zal starten vanaf de Ubuntu Live CD.