Hoe maak je een URL openen met een standaardbrowser

Hoe maak je een URL openen met een standaardbrowser


Het openen van een webadres, bekend als een URL, is de eerste stap op het pad van het reizen op het internet. Na het uitproberen van een aantal van de meest populaire web browsers, kunt u degene wiens functies die u het beste bevalt en maken het je standaard browser te kiezen. Als je eenmaal hebt besloten, het openen van een URL met je standaard browser is eenvoudig.

instructies

internet Explorer

1 Open Internet Explorer. Klik op 'Extra' in het hoofdmenu. Scroll naar beneden en klik op "Internet-opties." Klik op het tabblad "Programma", dan is de "Make default" knop. Klik op 'Toepassen'. Sluit de browser en start de computer opnieuw op te starten.

2 Open Internet Explorer en ga naar de pagina waar de URL zich bevindt.

3 Zet uw cursor over de URL in en klik op. Het zal een nieuwe webpagina te openen in Internet Explorer.

4 Open het bestand in de URL als het niet op een webpagina. Zo kan de koppeling worden gevestigd in een e-mail, een Word-document of een PDF.

5 Klik op de URL als het wordt onderstreept en het zal openen in een nieuw browservenster. Als de URL niet wordt onderstreept, kopiëren, opent u een nieuw Internet Explorer-venster en plak deze in de adresbalk. Hit "Enter" op uw toetsenbord en u zal worden genomen om de URL.

Firefox

6 Open de Firefox-browser. Klik op 'Extra' in het hoofdmenu. Scroll naar beneden en klik op 'Opties'.

7 Klik op het tabblad "Advanced" en vervolgens op het tabblad 'Algemeen'. Klik op "Nu controleren" en vervolgens op "Yes" om uw standaardbrowser in te stellen. Sluit de browser en start de computer opnieuw op te starten.

8 Open Firefox en ga naar de pagina waar de URL zich bevindt. Zet uw cursor over een URL in en klik op. Het zal de webpagina te openen in Firefox.

9 Open het bestand met de URL als het niet op een webpagina. Bijvoorbeeld, kan de URL worden gevestigd in een e-mail, een Word-document of een PDF.

10 Klik op de URL als het wordt onderstreept en het zal openen in een nieuw browservenster. Als de URL niet wordt onderstreept, kopiëren, opent u een nieuw Firefox-venster en plak deze in de adresbalk. Hit "Enter" op uw toetsenbord en u zal worden genomen om de URL.

Safari

11 Open de Safari-browser, selecteer "Edit" in het hoofdmenu, scroll naar beneden en klik op 'Voorkeuren'.

12 Klik op het tabblad 'Algemeen'. Klik op het drop-down menu naast de "Default Web Browser." Pick Safari uit de lijst. Sluit de browser en start de computer opnieuw op te starten.

13 Open Safari en ga naar de pagina waar de URL zich bevindt. Klik op de URL en het zal de pagina te openen in Safari.

14 Open het bestand met de URL als het niet op een webpagina. Klik op de URL als het wordt onderstreept en het zal openen in een nieuw browservenster. Als de URL niet wordt onderstreept, kopiëren, opent u een nieuw Safari-venster en plak deze in de adresbalk. Hit "Enter" op uw toetsenbord en u zal worden genomen om de URL.