Wat zijn de oorzaken slechte sectoren op een harde schijf?

Wat zijn de oorzaken slechte sectoren op een harde schijf?


De harde schijf is informatie-opslag apparaat van een computer. Deze bestaat meestal uit een magnetische schijf en een mechanische arm die gegevens schrijft naar de schijf. De magnetische schijf is opgedeeld in kleinere stukken genoemd clusters of sectoren. Beschadigde sectoren kan informatie op de harde schijf beschadigd raken of zelfs leiden tot verdere schade aan de harde schijf. Moderne harde schijven worden geleverd met extra sectoren die ze automatisch beginnen te gebruiken als de originelen beschadigd zijn. Er zijn verschillende factoren die schade aan een harde schijf sector kunnen veroorzaken.

Lees / schrijfkop Damage

arm van de harde schijf heeft een lees / schrijfkop die verantwoordelijk is voor het omzetten van elektrische signalen van de computer aan magnetische die zijn opgeslagen op de disc. De kop kan af en toe kleine fouten tijdens het opnemen, die de informatie in een sector beschadigd en onbruikbaar kan maken. De lees / schrijfkop kan worden beschadigd door puin dat zijn weg maakt naar de harde schijf.

software Fouten

Software maakt af en toe fouten en vertelt de harde schijf onbruikbaar informatie schrijven naar een sector op de harde schijf. Wanneer de computer probeert om informatie uit die sector te herstellen en vindt het onbegrijpelijk, het besturingssysteem gaat ervan uit dat de sector volledig onbruikbaar is geworden.

Lichamelijke schade

De schijf draait zeer snel tijdens het gebruik, en kan gemakkelijk worden beschadigd, wanneer de kop wordt gedwongen om contact te maken met het. Als de computer wordt verdrongen om agressief of als een klein stukje stof maakt zijn weg naar de harde schijf, het hoofd kan worden geslagen in de snel draaiende schijf. Normaal gebruik kan ook leiden tot een geleidelijke fysieke schade aan de harde schijf, als gevolg van de warmte geleidelijk kromtrekken van de disc of vanwege de oxidatie van metalen onderdelen van de drive.

Oplossingen

Sectoren getroffen door lees / schrijf fouten worden niet fysiek beschadigd is, en ze kan heel eenvoudig worden hersteld door het formatteren van de harde schijf. Er zijn ook programma's om beschadigde gegevens geschreven naar de schijf te vervangen, maar ze zijn vaak moeilijk te gebruiken en niet altijd. Fysiek beschadigde sectoren zijn hersteld. De computer wordt automatisch gebruik maken van extra sectoren, indien deze beschikbaar zijn. Echter, als je herhaaldelijk waarschuwingen beginnen met het ontvangen over slechte sectoren, moet u een back-up van uw belangrijke informatie en hebben de harde schijf vervangen.