Hoe maak je een DIV in CSS JavaScript invoegen

U kunt de intrigerende "Div Insertion" truc hebben gezien tijdens het surfen op het web. Ontwikkelaars maken dit effect door het gebruik van Cascading Style Sheets (CSS) onzichtbare elementen zichtbaar te maken of nieuwe te creëren vanuit het niets. Een div is een HTML-element dat ook andere elementen zoals knoppen en tekst houdt. Door te leren om div elementen in real-time te creëren en plaats ze op een pagina kunt u een nieuw niveau van interactiviteit toe te voegen aan de bestaande webapplicaties.

instructies

1 Open Kladblok of uw HTML-editor en maak een nieuwe HTML-document.

2 Voeg de volgende HTML naar het document "<body>" sectie:

<Input id = "Textbox1" type = "text" value = "Dit is een tekstvak" />

<Input type = "button" value = "Insert Div" onclick = "return plugin insertdiv ()" />

Dit creëert een tekstvak waarvan de id is "Textbox1." Het plaatst ook een knop op de pagina wordt gebruikt om de JavaScript-functie die een nieuwe div toevoegt testen.

3 Voeg dit gedeelte leeg "<script>" om het document "<head>" sectie:

<Script type = "text / javascript">

</ Script>

4 Plak de volgende JavaScript-code voor de afsluitende "</ script>" tag:

var targetElementID = "Textbox1";

var newDivCSS = "width: 100px; height: 100px; padding: 10px; color: red; background-color: geel; border-style: gestippelde; border-width: 2px;"

var newDivHTML = "Dit is een nieuwe div";

var insertionPoint = "before";

De eerste variabele bevat de "id" van de pagina-element waarrond u een nieuwe div zal voegen. In dit voorbeeld is dat id is "Textbox1." De "newDivCSS" variabele houdt CSS stijl beschrijvingen die bepalen hoe de nieuwe div eruit zal zien. De volgende variabele "newDivHTML" houdt de HTML die u wilt weergeven in de div. De waarde in dit voorbeeld "Dit is een nieuwe div." Vervang die tekst met alles wat je maar wilt. De laatste variabele besturing waar de browser voegt de nieuwe div. De mogelijke waarden zijn "voor" en "na".

5 Voeg deze functie JavaScript na de in de vorige stap beschreven code:

functie plugin insertdiv () {

targetElement = document.getElementById (targetElementID);

var newDivElement = document.createElement ( 'div');

newDivElement.setAttribute ( "id", "NewDiv1");

newDivElement.setAttribute ( "stijl", newDivCSS);

newDivElement.innerHTML = newDivHTML;

newDivElement.setAttribute ( "innerHTML", newDivHTML);

if (insertionPoint == "voor")

document.body.insertBefore (newDivElement, targetElement);

anders

targetElement.appendChild (newDivElement);

}

Deze functie maakt een nieuwe div gebruiken "createElement" methode en voegt aan het doelelement gespecificeerd in de "targetElementID" variabele in de voorgaande stap beschreven.

6 Sla het HTML-document, en open het in een browser. Het tekstvak en de knop verschijnen. Klik op de knop. De JavaScript-functie wordt uitgevoerd en voegt een nieuwe div voordat het tekstvak.

Hints

  • De ingevoegde div heeft een gele achtergrond en rode tekst. Dit zijn de waarden die bij de CSS-eigenschappen in de "newDivCSS" variabele. Verander deze waarden om alles wat je wilt naar je nieuwe div style basis van uw behoefte. Wijzig de waarde van de "insertionPoint" variabele uit "voor" om "na" om de nieuwe div te plaatsen nadat het tekstvak.