Koobface Virus op Facebook

Koobface is een van de meest verspreid kwaadaardige hacks op Facebook. De naam Koobface is een spel op de spelling van "Facebook." Hoewel het kan worden verspreid via andere middelen, Koobface vertrouwt voornamelijk op tricking Facebook-gebruikers in het installeren van een nep-versie van Flash met een destructieve worm. Koobface is ook het onderwerp van vele valse hoaxes geweest en zich heeft verspreid in bekendheid door vele nieuws segmenten en internet artikelen.

Wat is Koobface?

Koobface is een kwaadaardige worm die is ontworpen om persoonlijke informatie van Mac- en Windows-computers te stelen. Hij debuteerde voor het eerst in het najaar van 2008, maar werd uiteindelijk sterker en meer voor in maart 2009. Koobface verbindt gecompromitteerde computers met anderen die zijn besmet en injecteert affiliate reclame in de computer gemaakt. Het installeert ook extra malware die de computer verhindert de toegang tot de beveiliging van websites en laat de makers van Koobface op de besmette computer op afstand te bedienen.

Wat Koobface Looks Like

Koobface manifesteert zich op Facebook door te doen alsof een video. Het zorgt ervoor dat uw vriend Facebook-accounts om links naar websites die zijn ontworpen om te kijken als populaire video websites zoals YouTube of Vimeo posten. Het vraagt ​​dan bezoekers naar een update te installeren om hun Flash-speler en downloads Flash_Player.exe aan hun computers. Dit bestand bevat de Koobface-virus, die onmiddellijk begint om kwaadaardige inhoud in de geïnfecteerde computer te injecteren en de verspreiding van de nep-video naar andere Facebook-gebruikers.

Koobface Hoaxes

Koobface is een wijdverspreide Facebook-virus, maar het is nog meer berucht door internet hoaxes gemaakt. Vele geruchten hebben verspreid het identificeren van een Facebook-bericht over een "Barack Obama Clinton Scandal" als een bron van de Koobface-virus. Dit is nooit bevestigd en is een waarschijnlijke hoax om Facebook-gebruikers bang te maken. Een andere veel voorkomende hoax verklaart dat berichten over SmartGirl15 bevatten ook Koobface, dat is een bevestigde hoax.

Het houden van Facebook account veilig

Geruchten hebben verspreid waarin staat dat het toevoegen van hackers als vrienden op Facebook is een gegarandeerde manier om uw computer met Koobface infecteren. Dit is een valse hoax, als Koobface een impliciete actie kan plaatsvinden vereist - het downloaden van het bestand Flash_Player.exe - om computers te infecteren. Klik nooit op alle video's die niet direct door Facebook worden gehost. Controleer de URL in de adresbalk om er zeker van websites te maken zijn echt wat ze zeggen te zijn. Installeer nooit software die wordt ingegeven door een link van een vriend op Facebook.