Hoe je geheugen toewijzen aan een videokaart

Hoe je geheugen toewijzen aan een videokaart


Het systeem configuratie-informatie opgenomen in het BIOS setup-programma kunt u de hoeveelheid geheugen die beschikbaar is voor de geïntegreerde grafische chip sets te wijzigen. Dit regelt hoeveel van de belangrijkste systeemgeheugen is gewijd aan de verwerking van graphics voor games of applicaties en vermindert de hoeveelheid geheugen beschikbaar voor algemene doeleinden. Er is altijd een trade-off als het gaat om het configureren van de geïntegreerde graphics die gedeeld geheugen gebruikt, omdat meer videogeheugen betekent een snellere videoprestaties, maar minder systeemgeheugen betekent tragere prestaties van het systeem in het algemeen.

instructies

1 Schakel of de computer opnieuw op te starten. Druk herhaaldelijk op de aangegeven knop om "Setup", zoals aangegeven op het scherm. Dit is typisch "F1", "F2" 'K10' "F12" en "Delete" afhankelijk van het specifieke systeem. Raadpleeg de documentatie van het moederbord of het systeem van de fabrikant voor de specifieke toetsaanslag, indien nodig.

2 Navigeer naar de "Advanced" instelmenu vanuit het BIOS setup-programma.

3 Zoek de instelling voor de "Shared Video Memory" en maak een notitie van de huidige instelling.

4 Druk op "Enter" om een ​​menu met opties voor de gedeelde geheugen op te roepen, of gebruik de "+" of - toetsen op het toetsenbord om de huidige instelling te wijzigen, afhankelijk van de specifieke BIOS "". Kijk voor een routebeschrijving op hoe u een instelling aan de onderkant van het scherm te wijzigen of raadpleeg de documentatie van het moederbord of het systeem fabrikant voor instructies voor een bepaald systeem.

5 Sla de instellingen op en sluit af. Het systeem opstart met de nieuwe instellingen op zijn plaats.

Hints

  • Maak een notitie van alle huidige instellingen voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen, zodat u het systeem kan herstellen naar de huidige omstandigheden als de BIOS veranderingen zijn niet succesvol.
  • Instellingen wijzigen in het systeem-BIOS kan nadelige effecten op het systeem opstarten, en kan het besturingssysteem niet wordt geladen. alle instellingen die u niet volledig begrijpen veranderen nooit.