Hoe maak je een kaart met behulp van GPS-coördinaten Plot

Hoe maak je een kaart met behulp van GPS-coördinaten Plot


GPS-eenheden zijn tegenwoordig geavanceerder dan hun voorgangers. Ze zijn meer accuraat, hebben meer mogelijkheden en hebben zich ontwikkeld tot gebruiksvriendelijker met intuïtieve menu's geworden. Cartografie derhalve een relatief eenvoudig proces. Functies gebruikt voor het plotten kaarten variëren met de bepaalde GPS eenheid en de mapping software. De fundamentele proces van het verzamelen van gegevens is hetzelfde. Zoals bij elke unit, zal de open gebieden zonder topografische belemmeringen of een zware boomluifel het verzamelen meest accurate gegevens opleveren.

instructies

1 Zet uw GPS-systeem en laat het initialiseren. Initialiseren van het apparaat is het proces waarbij de GPS-eenheid locatie-informatie zullen verzamelen en te lokaliseren GPS-satellieten. Dit proces kan enkele minuten duren. het hoofdscherm van de GPS-eenheid wordt weergegeven wanneer deze is voltooid.

2 Let op de DOP of verdunning van precisie fout. Een commerciële GPS-apparaat is niet 100 procent nauwkeurig. Vertoont een dergelijke geavanceerde technologie is beperkt tot militaire apparatuur. De DOP meet de fout alleen veroorzaakt door de geometrie tussen de gebruiker en de satellieten. Deze informatie zal u vertellen de nauwkeurigheid van uw kaart. Raadpleeg de handleiding voor informatie over hoe u de DOP vinden.

3 Begin met het instellen van een waypoint op uw startlocatie. Een waypoint is een door de gebruiker gedefinieerde locatie dat het punt van de GPS-coördinaten vastgelegd. Sommige GPS-eenheden een knop aan de buitenzijde van de unit. Anderen kunnen vereisen navigeren naar een menu. Raadpleeg de handleiding voor instructies.

4 Beslis of u wilt uw kaart plot met een track of een route. Met een track, het GPS-apparaat registreert automatisch GPS-coördinaten langs uw rijrichting op een vooraf bepaalde afstand. Een route toont een pad van waypoints die u handmatig verzamelen als je gaat. Als u niet in staat om de volledige afstand van het gebied dat u wilt toewijzen als gevolg van de topografie of grond functies zoals wetlands reizen zijn, een route is de betere optie.

5 Volg de omtrek van het land dat u wilt plotten. Noteer alle ongebruikelijke kenmerken door het instellen van een waypoint. De meeste GPS-eenheden kunt u een beschrijving toevoegen. Raadpleeg de handleiding. Misschien wilt u overwegen om langs een waterdichte veld notebook voor meer gedetailleerde beschrijvingen.

6 Ga terug naar je begin waypoint. Als u het opzetten van een track, stop de tracking functie via het menu van uw GPS-toestel.

7 Upload de GPS coördinaat gegevens naar uw computer. Sommige GPS-eenheden, zoals Garmin of Trimble apparaten, hebben eigen mapping software die gekocht kan worden met uw toestel. Nieuwere apparaten een USB verbinding, terwijl oudere toestellen het gebruik van een seriële poort nodig. Raadpleeg de mapping software instructies voor het aansluiten van uw apparaat en het uploaden van gegevens.

Hints

  • Neem uw gegevens meer dan eens voor een meer nauwkeurige kaart, vooral als uw DOP was hoog.
  • Als u een groot gebied te dekken, stelt het automatisch volgen op een grotere afstand om te voorkomen dat het gebruik van up van uw apparaat beschikbare aantal punten opgenomen.
  • Neem altijd een kompas en kaart wanneer het gaan in het veld in geval van storing het apparaat. Een GPS-apparaat is geen vervanging voor deze items.