Hoe kan ik een laptop Fix Na het krijgen van water in

Vanwege hun mobiliteit kunnen laptops overal worden gebruikt, waardoor ze uiteindelijk kwetsbaarder. Morsen zijn een veel voorkomende vernietiger van laptop computers, en reparaties kunnen zo duur dat het vaak voordeliger om een ​​nieuwe computer te kopen geworden. Voor hobbyisten en mensen die een zekere mate van kennis van de innerlijke werking van hun computers, het is echter vaak mogelijk om een ​​laptop met waterschade, zelfs na de standaard methoden hebben gefaald op te lossen. Als, aan de andere kant, de computer is nog steeds onder de garantie valt, aarzel dan niet om het naar de winkel te sturen voor reparatie.

instructies

1 Schakel de computer onmiddellijk na morsen. Wacht niet op de computer af te sluiten normaal - zet de computer door te drukken en vasthouden van de schakelaar. Onmiddellijk de stekker uit het stopcontact en verwijder de batterij. Dit zijn de belangrijkste voorzorgsmaatregelen te nemen, omdat de computer laat lopen nog even langer dan noodzakelijk zal waarschijnlijk een kortsluiting te brengen.

2 Plaats de laptop in een warme, droge plaats met de batterij verwijderd. Laat de laptop voor een paar dagen goed drogen. U kunt de tijd die nodig is om de machine te drogen met behulp van een föhn te verlagen.

3 Demonteer de computer als het nog niet wordt ingeschakeld nadat het enige tijd om te drogen heeft gehad. Als de computer nog steeds niet werkt, wordt dan één of meer van de onderdelen die beschadigd en moet worden vervangen. Demonteren van een laptop is veel gecompliceerder dan ontmantelen een desktop, zodat een zekere mate van deskundigheid vereist.

4 Verwijder het geheugen, harde schijf, optische schijf, batterij en andere verwijderbare delen van de computer. Studie afzonderlijke bestanddelen en het moederbord en processor. Kijk voor waterschade. Waterschade gewoonlijk gemakkelijk te onderscheiden. Als u een gecorrodeerde of gebeitst componenten te vinden, zult u waarschijnlijk hebben het beschadigde gebied gevonden.

5 Vervang het beschadigde deel van het omkeren van de stappen die u heeft om het te verwijderen. Monteer uw laptop en zet hem aan. Mits je met succes gediagnosticeerd en vervangen van de beschadigde component, moet de computer nu werken.