Toegang krijgen tot een ODBC-Query

Toegang krijgen tot een ODBC-Query


Programma's zoals Microsoft SQL Server, Oracle en MySQL, zijn robuust databases en bieden een centrale locatie om grote hoeveelheden informatie op te slaan. Met het gebruik van Open Database Connectivity (ODBC), kunt u toegang vragen of tabellen in een database en trek informatie in andere softwaretoepassingen. In dit artikel laten we gebruik maken van een van de meest gebruikte programma's om verbinding te maken met een database: Microsoft Excel.

instructies

Het opzetten van ODBC op uw computer

1 Klik op de knop "Start", ga naar "Instellingen" en klik op 'Configuratiescherm'. In het "Control Panel", dubbelklik op "Systeembeheer." Dubbelklik op "Data Sources (ODBC) om het te openen" venster ODBC-gegevensbronbeheer ".

2 Klik op de "System DSN" op te zetten ODBC voor iedereen die toegang heeft tot de computer die u gebruikt heeft. Als u de enige persoon die zal verbinden met de database, selecteert u het tabblad "User DSN".

3 Klik op de knop 'Toevoegen' en scroll naar beneden in de lijst totdat u bij vinden van de driver die u nodig hebt voor de gegevensbron waarmee u werkt. In deze gids, laten we kiezen SQL Server. Klik op "Finish" en de "Create a New Data Source SQL Server" wordt geopend.

4 Typ een naam die verwijst naar de gegevensbron in het vak "Naam". Voer een beschrijving van de database en in de "Server" drop-down menu, selecteert u de SQL Server waarmee u verbinding wilt maken.

5 Klik op de knop "Volgende" om naar de authenticatie vorm. Accepteer de standaardinstellingen en klik op de knop "Volgende". Klik op het selectievakje naast het label, "Wijzig de standaard database:" als je wilt naar een andere database te gebruiken. Klik op de knop "Volgende". Het laatste deel van de verbinding proces neemt je mee naar een vorm om instellingen zoals taal en encryptie aan te passen. Accepteer de standaardinstellingen en klik op "Finish."

6 Klik op de "Test Data Source ..." knop om te controleren of u bent verbonden met de server en database. Klik op "OK" als je klaar bent. De "ODBC-gegevensbronbeheer" verschijnt en de database verbinding die zojuist is gemaakt moet worden weergegeven in de lijst met gegevensbronnen. Klik op "OK" om het formulier te sluiten.

Verbinding maken met Excel

7 Klik "Data" bovenaan het venster Excel. In het gedeelte 'Externe gegevens ophalen "van het lint, klikt u op" Uit andere bronnen "en selecteer" Van SQL Server. "

8 Typ de naam van de server die Excel zal verbinden en klik op 'Volgende'. In het "Select Database en tabel" formulier, klikt u op de drop-down menu aan de bovenkant van het formulier in en kies de database die de gegevensbron bevat. Klik op een query in de lijst die onder de drop-down menu verschijnt en klik op 'Volgende'.

9 Voer een beschrijving voor de data-verbinding en klik op "Finish." De "Gegevens importeren" vorm verschijnt met opties op hoe u de gegevens weer te geven en waar de gegevens kan worden vergroot. Accepteer de standaardinstellingen en klik op "OK" om het Excel-werkblad bevolken.

Hints

  • Microsoft's programma's zijn vaak genoeg zodat zodra je leert hoe je verbinding maken met een database met behulp van een programma dat u zult in staat zijn om verbinding te maken met behulp van andere programma's.