Hoe toestaan ​​Externe Ping naar Cisco IOS Router

Hoe toestaan ​​Externe Ping naar Cisco IOS Router


Gebruik de "ping" command line utility om de netwerkverbinding te controleren tussen hosts op het internet en het externe netwerk interface van de Cisco-router tussen uw netwerk en het internet geïnstalleerd. Als de Internet Control Message Protocol (ICMP) Echo-protocol wordt gefilterd op de Cisco router externe interface, moet u het filter voorafgaand aan het runnen van "ping" testen uit te schakelen. Wijzig de toegang lijst die ICMP Echo verzoek verkeer filtert op een router van Cisco om ICMP Echo schakelen bij de controle van Internet netwerkverbindingen.

instructies

1 Klik op de knop "Start" op de Windows 7-computer en typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) in de "Search" vak en tik op de toets "Enter". De lijn venster zwarte commando zal verschijnen.

2 Type "telnet 7,8,9,10" (zonder aanhalingstekens) op de opdrachtregel. Vervang de "7,8,9,10" met het IP-adres van de router van Cisco die je nodig hebt om externe ping in te schakelen. Druk op de toets "Enter". Schrijf de router Telnet wachtwoord Cisco op de opdrachtregel wanneer gevraagd en druk op de "Enter".

3 Enter "enable" (zonder aanhalingstekens) bij de opdrachtprompt en druk op de "Enter". Typ de "Enable" wachtwoord als daarom wordt gevraagd en druk op de "Enter".

4 Typ "Show start" (zonder aanhalingstekens) bij de opdrachtprompt en druk op de "Enter". Bekijk de command line-uitgang en noteer het nummer of de naam na het trefwoord "toegang-lijst" in de lijn die bevat "ontkennen icmp" en eindigt met "any any" of "elke echo."

5 Typ "config term" (zonder aanhalingstekens) bij de opdrachtprompt en druk op de "Enter". Enter "IP access-list" (zonder aanhalingstekens) bij de opdrachtprompt, gevolgd door de naam of het nummer van de lijst toegang met de "icmp" merkte in de vorige stap. Druk op de toets "Enter".

6 Bekijk de command line output en noteer het nummer op de voorkant van de "ontkennen icmp" lijn eerder opgemerkt. Schrijf "no 200" (zonder aanhalingstekens) op de opdrachtregel, behalve de plaats van de "200", met het nummer van de toegang lijst lijn die bevat "ontkennen icmp." Tik op de "Enter".

7 Typ het volledige toegang lijst lijn te verwijderen in de vorige behalve beginnen de lijn met het lijnnummer eerder opgemerkt en vervang het woord "ontkennen" met het woord "vergunning" en druk op de "Enter".

8 Enter "end" (zonder aanhalingstekens) bij de opdrachtprompt en druk op de "Enter" toets. Type "write mem '(zonder aanhalingstekens) op de opdrachtregel en tik op de toets" Enter "om de configuratie op te slaan.