Hoe de risico's van het openen van e-mailbijlagen Verlaag

Hoe de risico's van het openen van e-mailbijlagen Verlaag


Hoewel e-mail het leven erg handig kan maken, het kan ook uw computer in gevaar brengen. Er zijn talloze computervirussen op het internet wordt gevoerd op een gegeven moment, en de meeste van deze virussen worden via email attachments. Met een beetje van het onderzoek en veel voorzichtigheid, kunt u de risico's van het openen van e-mailbijlagen te verlagen.

instructies

1 Verhoog je bewustzijn van de gevaren van e-mail. In het bijzonder kan het nuttig zijn voor u om enkele veelvoorkomende bestandstypen die mensen gebruiken om programma's die uw computer kan beschadigen sturen leren. Hoewel er een veelheid van verschillende soorten bestandsextensies gebruikt voor dit doel, voorkomende onder .exe, .zip of .shs. Ook, pas op voor gemeenschappelijke trucs, waaronder het gebruik van dubbele bestandsextensies (bijvoorbeeld FILENAME.gif.exe), of met behulp van de spatiebalk om meerdere tekens in te voegen, zodat u de extensie op uw scherm niet kunt bekijken.

2 Installeer een antivirusprogramma op uw computer. In het bijzonder, proberen om een ​​goede antivirus programma dat automatisch scant inkomende en uitgaande e-mailberichten te vinden. Norton Antivirus is een goede keuze, maar er zijn anderen ook. Echter, ongeacht welke antivirus software u besluit te gebruiken, moet u updates zo vaak mogelijk te installeren om het te houden goed werkt.

3 Wees voorzichtig bij het openen van een e-mailbijlage, ook al is het van iemand die je kent. Idealiter moet u het bestandstype te controleren, voert u een virus scan op de bijlage, en controleer of u de afzender kent voor het openen van elke vorm van e-mailbijlage. Echter, als je ooit de legitimiteit van een e-mailbijlage te twijfelen, zelfs na het doen van deze drie acties, probeer in kwestie te bellen of e-mail de persoon om de inhoud van de bijlage te controleren voordat opening. Bij twijfel is het altijd beter om het zekere voor het onzekere en de bijlage verwijderen als je niet kunt bewijzen dat het veilig is.

Hints

  • De meeste e-mail clients hebben een manier van het maken van de bestandsextensies van alle bijlagen zichtbaar. Als uw e-mailclient dit niet automatisch gebeurt, kunt u de menu-instellingen te controleren of bekijk de hulp scherm om deze functie zelf handmatig inschakelen.
  • Zelfs ogenschijnlijk onschuldige bestandstypen zoals Microsoft Word of Excel-documenten (.doc en .xls, respectievelijk) kan een virus bevatten, dus het is altijd beter om het veilig te spelen bij het openen van dit soort bestanden ook.