Hoe maak je een Genogram Draw in Microsoft Word 2007

Hoe maak je een Genogram Draw in Microsoft Word 2007


Een genogram is vergelijkbaar met een stamboom diagram, behalve dat het meer gedetailleerde informatie over de relaties tussen mensen laat zien. Genogrammen worden soms gebruikt door artsen, psychologen en maatschappelijk werkers om de factoren en familiegeschiedenis patronen die kunnen hebben bijgedragen tot de situatie van een patiënt te bepalen. Genogrammen niet alleen laten zien familierelaties en de basisinformatie voor elke persoon, maar kan aanvullende informatie over individuen, zoals ziektes, gedrag, beroepen en leefsituaties bevatten. U kunt uw eigen genogram maken met behulp van de tekengereedschappen in Microsoft Word 2007.

instructies

1 Open een leeg document in Microsoft Word 2007.

2 Klik op het tabblad "Invoegen". Klik op "Text Box" in de groep Tekst. Selecteer "Trek Text Box" in het drop-down menu.

3 Klik waar u de eerste persoon in de genogram toe te voegen. Ga met je cursor naar een speciaal formaat tekstvak voor de naam van de persoon en alle andere gegevens, zoals de datum van geboorte en dood te trekken.

4 Klik in het vak en typ de tekst. Klik op het tabblad "Thuis" en de tekst opmaken met behulp van de groep Lettertype.

5 Klik op het tekstvak totdat u de cursor verandering crosshairs met pijlen. Sleep het vak aan de positie die u wilt.

6 Selecteer het tekstvak en klik op het tabblad "Format". In de "Text Box Styles" groep, formatteert het uiterlijk van het tekstvak en verwijder de doos grens als je wilt.

7 Blijven maken van nieuwe tekstvakken voor verschillende individuen en stukjes informatie die u wilt opnemen.

8 Klik op het tabblad "Invoegen". Onder Illustraties, klikt u op "Vormen." Klik op "Nieuw Drawing Canvas" uit het drop-down menu. Nu kun je beginnen met het toevoegen van vormen en lijnen naar de genogram te sluiten.

9 Klik in het tekenpapier. Klik op het tabblad "Format". In de vormen Groep invoegen, klikt u op het kleine pijltje in de benedenhoek om alle vormen te bekijken.

10 Kies een vorm die u wilt gebruiken om elke persoon te vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, kies dan een vierkante cirkel voor mannen en voor vrouwen. Selecteer een vorm en klik in het doek. Klik en sleep om de vorm te tekenen. Met het vizier cursor te verplaatsen de vorm naar een nieuwe positie.

11 Blijven toevoegen van nieuwe vormen totdat u elke persoon op de genogram hebben vertegenwoordigd.

12 leidingen en aansluitingen toe te voegen aan de relaties tussen mensen te creëren. Ga terug naar de Shapes Groep invoegen op het tabblad Opmaak. Selecteer een rechte lijn of haakse connector

13 Klik en sleep om de lijn te tekenen zoals u dat wilt. Om een ​​lijn tussen twee vormen aan te sluiten, klikt u op de eerste vorm waar u de lijn te bevestigen. Klik waar u de connector hechten aan de tweede vorm.

14 Ga door het toevoegen van lijnen en vormen totdat u de genogram hebt voltooid.

15 Klik op de "Microsoft Office-knop." Klik op "Opslaan als" om het document op te slaan.