Hoe het opzetten van een ad hoc netwerk op Windows XP

Hoe het opzetten van een ad hoc netwerk op Windows XP


Een ad hoc-netwerk omvat de toegang tot Internet door de draadloze verbinding met een computer die al heeft een gevestigde internetverbinding. Een ad hoc-netwerk is ideaal voor het maken van een kleiner netwerk binnen een reeds gevestigde netwerk voor het delen van printers en bestanden doeleinden. Het creëren van een ad hoc-netwerk is heel eenvoudig en vereist slechts een aantal instellingen aangepast binnen netwerkverbinding van Windows XP bedieningspaneel.

instructies

1 Rechtermuisknop op het pictogram voor draadloze communicatie in de rechter bovenhoek van uw bureaublad van Windows XP. Het pictogram bevindt zich in Windows taakbalk. Selecteer "View Beschikbare netwerken" om het venster Wireless Network Connection brengen.

2 Selecteer "Change Advanced Settings" op de linkerkant van het venster om Eigenschappen voor draadloze netwerkverbinding te brengen.

3 Selecteer het tabblad "Wireless Networks". Selecteer "Add ..." onder "Preferred Networks" om het venster Eigenschappen voor draadloos netwerk te brengen.

4 Voer een naam voor het ad hoc-netwerk in het tekstveld met het label "SSID."

5 Schakel het vakje "Dit is een compter-naar-computer netwerk." De-selecteer het vakje met het label "De sleutel wordt mij automatisch aangeleverd uit."

6 Selecteer de gewenste coderingstype van de "Data Encryption" drop-down menu. Voer een wachtwoord in het tekstveld met het label "Network Key" en herhaal hetzelfde wachtwoord in het veld bevestiging direct onder. Selecteer "OK" om het netwerk te creëren.

7 Herhaal stap 1 op de tweede computer. Selecteer de nieuwe ad-hoc-netwerk en voer het wachtwoord als u wordt gevraagd naar de tweede computer aan te sluiten op de ad-hoc-netwerk.