Een back-up Office 2007 Settings

Het maken van back-ups van uw Office 2007-instellingen kunt u om ze te herstellen in het geval van een systeemcrash of virusaanval. Als u Windows Vista of Windows 7, kunt u een back-up 2007 instellingen te maken van uw kantoor met behulp van de Windows Easy Transfer tool. Als u wilt, kunt u ook gebruik maken van deze tool om het backup-bestand direct op te slaan op een andere computer.

instructies

1 Open Windows Easy Transfer. Om dit te doen, klikt u op "Start," type "Windows Easy Transfer" in het zoekvak aan de onderkant van het menu Start en druk op "Enter."

2 Klik op "Next" op de Windows Easy Transfer "Welkom" scherm.

3 Klik op de optie 'Een externe harde schijf of USB flash drive "en klik op' Volgende '. Met deze optie kunt u ook de back-up bestand op te slaan op een partitie op de harde schijf. Gebruik de opties het label "Easy Transfer-kabel" of "A Netwerk" als u het backup-bestand direct op een andere computer op te slaan.

4 Klik op de optie 'Dit is mijn oude computer "en wacht tot Windows Easy Transfer scant uw computer voor programma-instellingen.

5 Klik op "Customize" naast uw gebruikersnaam pictogram en schakelt u alle dozen, behalve voor de "Program Settings" in. Als u wilt back-up van de Office 2007-instellingen voor andere gebruikers op uw computer en klikt u op "Customize" naast hun gebruikersnaam pictogrammen en uncheck alle dozen, behalve voor de "Program Settings" in.

6 Klik op "Customize" naast het pictogram "Gedeeld Items" en schakel alle dozen, behalve voor de "Program Settings" in.

7 Stel een wachtwoord voor het back-upbestand op het volgende scherm en klik op "Opslaan."

8 Geef een locatie op uw harde schijf, flash drive en externe harde schijf aan de back-up wilt opslaan en klik op 'Opslaan'. De tijd die nodig is om de back bestand is afhankelijk van de grootte van het bestand.

Hints

  • Als u gebruik maakt van Windows XP, moet u Windows Easy Transfer van de Microsoft-website te downloaden (zie rubriek Resource).