Hoe maak je File • Print op maat met behulp van Windows Verkenner

Afdrukken van de inhoud van een directory is helaas niet een ingebouwde functie in elke versie van Windows, maar er zijn een paar manieren om te werken rond dit zonder het gebruik van programma's van derden. Een daarvan is om de Windows Print Screen-functie gebruiken om een ​​beeld kopie van de directory listing te maken; de andere (en waarschijnlijk nuttiger) moet gebruiken DOS-commando tot opneming dumpen naar een bestand, dat vervolgens kan worden afgedrukt.

instructies

Met behulp van Print Screen

1 Open de map die u wilt opnemen in Windows Verkenner en klik op het tabblad "Size" om de inhoud te sorteren op grootte.

2 Druk op "Shift" en "Print Screen."

3 Open een afbeelding programma zoals Paint, of een tekstverwerker zoals Microsoft Word, en druk op "Ctrl" en "V" om een ​​beeld van de Verkenner-venster te plakken. Vervolgens kunt u afdrukken normaal van het programma dat u gebruikt.

Met behulp van DOS-commando's

4 Klik op "Start" typ "cmd" en druk op "Enter."

5 Voer een commando met de volgende indeling:

dir "c: \ program files \ mijn programma \" / O: S> c: \ list.txt

Hier, "c: \ program files \ mijn programma \" is het pad van de map waarvan u de inhoud wilt afdrukken (tussen aanhalingstekens als deze spaties of lange namen, zoals veel Windows-map namen doen bevat) en "c: \ lijst .txt "is het bestand waarnaar u de lijst dumpen. De "/ O: S 'switch geeft aan dat u wilt dat de lijst wordt georganiseerd door de grootte.

6 Sluit de DOS-prompt en gebruik een tekstverwerker zoals Notepad of Word te openen en het bestand waarin u de lijst gedumpt af te drukken ( "c: \ list.txt" in het bovenstaande voorbeeld).