Hoe maak je Glitz Een foto met GIMP

Hoe maak je Glitz Een foto met GIMP


GIMP kunt u veel effecten toevoegen aan foto's, ofwel met filters of borstels. Een ander aspect van GIMP maakt ook gebruik van lagen en overvloeimodi om aantrekkelijke ontwerpen te maken. A "glitter" of glitter effect is een veel voorkomende effect dat u toe te voegen aan foto's wanneer u een deel van het beeld wilt opvallen aan de kijker. Zonder te weten veel over GIMP, je deze basis-effect met behulp van borstels uit de gereedschapskist en elke kleur van uw keus toe te voegen.

instructies

1 Open GIMP. Klik op "File" en klik op 'Openen'. Klik op de gewenste foto en klik op 'Openen'.

2 Open het dialoogvenster borstel door te drukken op "Shift + Ctrl + B" in een keer. Of klik op "Window" aan de bovenkant en klik op 'Dockable Dialogen', en klik om te openen "Brushes."

3 Klik op "Nieuw penseel" aan de onderkant van de doos. Noem deze brush "Glitz."

4 Klik op de "Diamond" in de categorie "Shape", die komt na een cirkel en vierkant. Stel de straal van het object. Een grote radius geeft zwaarder borstel. Begin met "50" en het formaat wijzigen, indien nodig later.

5 Typ "4" in het vak Spikes. Typ dan "0,09" voor hardheid en "1.6" voor beeldverhouding. Voor Hoek, type "106.2." Afstand is niet belangrijk, omdat de borstel is slechts voor een enkel effect, wat betekent dat u alleen maar wilt "Glitz" een voor een toe te voegen. Klik op "OK" eenmaal klaar.

6 Klik op de "Penseel" tool in het dialoogvenster gereedschappen vak aan de linkerkant. Het penseel is in de vierde regel van gereedschappen. Uw nieuwe glitter borstel wordt automatisch gekozen voor het soort borstel. Echter, als je op een andere penseel klikt, klikt u op de glitter borstel uit het drop-down menu box.

7 Klik op de doos kleur onder de instrumenten om de kleur van de glitter borstel om "wit" of stel "#FFFFFF."

8 Klik op "Layer" vanaf de bovenkant van het venster. Klik op de eerste knop aan de onderkant van het dialoogvenster die eruit ziet als een notitieblok met een pen, die een nieuwe laag ontstaat. Stel de laag transparant. Noem de laag "Glitz" en klik op "OK." Een nieuwe laag toevoegt aan het document op de top van uw foto.

9 Voeg de glitter effect op verschillende plekken op uw foto door te klikken op afzonderlijke plaatsen met de borstel. Bijvoorbeeld, voeg een kleine glitter voor het oog of aan de rand van een glas wijn. Voeg de schittering om een ​​deel van het beeld dat u wilt.

10 Klik rechts op de bovenste laag en kies "dupliceren." In het palet Lagen aan de rechterkant van het document, klik met de rechtermuisknop op de dubbele laag en klik op 'Layers Mode. " Klik op "Soft Edges" uit het menu. Klik op "OK" tot finish. Sleep de bovenste laag onder de "Glitz" laag.

Hints

  • Meerdere schitteren of glitter borstels bestaan ​​voor GIMP die u downloadt van penseel bronnen, zodat u niet hoeft te uw eigen schitteren penselen te creëren elke keer.
  • http://www.gimpusers.com/tutorials/sparkle-on-objects