Hoe kan ik Low Density Laptop RAM Identificeer

U kunt low-density laptop RAM modules herkennen aan het onderdeelnummer op de module. Dit onderdeelnummer bevat de relevante gegevens voor het bepalen van de geheugendichtheid geheugenchips op de module. Het identificeren van de dichtheid van een RAM-module is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u niet invoegt onverenigbaar geheugen in de machine.

instructies

1 Vind het onderdeelnummer op uw RAM-module. Het is meestal te vinden op een sticker op het RAM-geheugen.

2 Vind het segment van het onderdeelnummer met de beschrijving van de RAM-chips. Dit is typisch het eerste gedeelte van het onderdeelnummer, en bestaat uit een karakterreeks zoals "32Mx8" of "32Mx16."

3 Identificeer de dichtheid van je RAM-chips met het nummer naar aanleiding van de "x" in het artikelnummer. Lage dichtheid RAM is geïdentificeerd met een "8" na de "x", terwijl hoge dichtheid RAM is geïdentificeerd met een "16." Dus een RAM chip met een beschrijving van "32Mx8" is een low-density module, terwijl een met een beschrijving van "32Mx16" is een high-density module.

Hints

  • Als u high-density RAM in een laptop die niet kan steunen het te installeren, kunt u problemen ondervinden met uw laptop moederbord alleen het herkennen van de helft van het RAM-geheugen. Bijvoorbeeld, als je het installeren van een 1 GB high-density RAM-module in een laptop die niet ondersteunt, kan uw laptop alleen zien 512 MB RAM-geheugen dat, of soms niet het RAM-geheugen helemaal te herkennen.