Wat is het verschil tussen een Zip Drive & een Jaz Drive?

Wat is het verschil tussen een Zip Drive & een Jaz Drive?


Een draagbare media-apparaat wordt gebruikt voor het opslaan, back-up en bewegen elementaire bestanden, waardoor ze geweldig om te gebruiken voor back-up van uw pc naar ruimte vrij op uw harde schijf maakt.

functionaliteit

De Zip-drive wordt gebruikt om een ​​back-up kleinere meer basic computerbestanden, terwijl een Jaz drive wordt gebruikt om een ​​back-up groter programmabestanden. Beide worden vervaardigd door Iomega en meestal draagbaar.

Verenigbaarheid

Jaz en Zip-drives worden steeds meer verspreid, waardoor ze compatibel met vele personal computers op de markt maakt.

Grootte doet er toe

De bestanden die u een back-up zal bepalen of u de Zip of Jaz drive. Zip-schijven worden geleverd in de maten 100, 250 en 750 MB; Jaz schijven worden geleverd in 2 GB maten (Iomega niet langer maakt 1GB Jaz drives).

aanbevelingen

Als u een back-up van bestanden met muziek, foto's en / of video's, moet je waarschijnlijk een Zip-drive te gebruiken. Als u wilt back-up van volledige programma's of toepassingen, is het het beste om te gaan met een Jaz drive.

Extra informatie

Hoewel Zip en Jaz drives vaak worden gebruikt, is er een kleine kans dat ze zullen falen. Wanneer dit gebeurt, zal je verschillende klikgeluiden en dan de stilte horen. De "Klik of Death" kan leiden tot al uw gegevens verloren gaan.