Hoe kan ik een document te hechten aan een e-mail samenvoegen in een Outlook-distributielijst

Hoe kan ik een document te hechten aan een e-mail samenvoegen in een Outlook-distributielijst


Het goede nieuws is dat de vraag of u Outlook 2002 tot en met 2010, dan kunt u bijlagen in een e-mail samenvoegen bevatten. De 'andere' nieuws is e-merge-mailbijlagen zijn niet een standaard Outlook-optie, zodat het vervullen van deze taak vereist downloaden en installeren van een third-party add-in. Afhankelijk van de add-in die u kiest, echter, extra opties en levering methoden kunnen maken van deze tools van derden kosten effectief en efficiënt, vooral als je regelmatig onder andere bijlagen in e-mail samenvoegen distributies.

instructies

Gedeeltelijk Integrated Add-In

1 Open Outlook, selecteert u bepaalde ontvangers of uw volledige distributie lijst en componeren en een voorbeeld van het bericht dat u wilt in het lichaam van de e-mail op te nemen als je normaal zou doen.

2 Open uw Outlook add-in en vul in de header-informatie. Begin door te typen in de naam van de distributielijst in het veld "Aan", en vervolgens het toevoegen van het onderwerp van uw bericht in het veld "Onderwerp".

3 Voeg het document dat u wilt als bijlage op te nemen door te klikken op een klein kastje aan de rechterkant van het invoerveld en ga naar de locatie van het document. Selecteer het, terug te keren naar de berichtkop en klik op "OK" om de bijlage toe te voegen.

4 Keer terug naar Outlook, open uw outbox en selecteer de mail merge bericht.

5 Klik op 'Verzenden / ontvangen' in het hoofdmenu en vervolgens "Send All" om uw boodschap en de bevestiging te sturen.

Fully Integrated Add-In

6 Open Outlook en selecteer de naam van uw e-mail samenvoegen toepassing in de werkbalk van Outlook om het programma te openen.

7 Selecteer "Outlook distributielijst" als de bron voor uw e-mail samenvoegen. Open de juiste distributielijst als u meer dan één en selecteer vervolgens alle of een deel van de adressen in de lijst. Klik op "importeren" voor het opzetten van de e-mail samenvoegen adreslijst.

8 Typ de tekst van het bericht in Outlook.

9 Bevestig het document dat u mee wilt sturen door de optie bijlage in de werkbalk of vanuit een opties drop-down menu te selecteren. Navigeer naar de locatie van het document, selecteert u deze en klikt u op 'OK' om de bijlage toe te voegen.

10 Voeg header-informatie, klikt u op 'Verzenden / ontvangen' in het hoofdmenu van Outlook en vervolgens "All Verzenden" om uw boodschap en de bevestiging te sturen.

Hints

  • Downloaden en gebruiken van de proefversie van derden add-ins, als zij dat aanbieden, om ervoor te zorgen de software voldoet aan uw behoeften. -Vergoeding op basis van Outlook add-ins zoals de Mail Merge Toolkit and Easy Mail Merge aanbod een 'try before you buy "optie.