Wat is een klikbare overlay op YouTube?

Wat is een klikbare overlay op YouTube?


Tot Babak Maghfourian opgericht VideoClix Technologies in 1999, leverde aanklikbare video overlays niet bestaan. Zelfs vandaag de dag, veel video's op YouTube en andere sharing sites zijn leuk en leerzaam, maar je bent slechts een passieve toeschouwer. Klikbare overlays krijg je om actie te ondernemen door het weergeven van links op het afspelen van video's die naar gerelateerde video, website of product lijsten. De functie en het uiterlijk van elke overlay die u maakt is afhankelijk van de dienst die wordt gebruikt om het te maken.

In YouTube Aantekeningen

De meest handige manier om te beginnen met klikbare overlays is op YouTube zelf. YouTube annotaties functie kunt u uw video overlay met allerlei tekst in vele formaten. Als u wilt woorden in de mond van iemand met een tekstballon te zetten, kun je het doen. Als u wilt een gebied markeren zodat tekst verschijnt als het rolde, is er een spotlight voor. Het is ook gemakkelijk om een ​​Post-it stijl noot op uw video voor een bepaalde tijd op een bepaald punt te zetten en je video zelfs om te pauzeren. YouTube annotaties geeft je veel flexibiliteit, maar je kunt alleen links binnen de Google Video Network. Links naar externe sites zijn niet toegestaan.

In YouTube Betaald Promotions

Als u wilt uw producten op de markt of uw sites met klikbare overlays te bevorderen, kan YouTube het te doen, maar het is niet gratis, zoals annotaties. YouTube Betaald Promotions heeft een oproep tot actie Overlay dat verschijnt als een blurb aan de onderkant van uw video. Het omvat een zichtbare URL en een beschrijving en een bestemmings-URL die kijkers gaan wanneer ze op het scherm tekst. Om een ​​oproep tot actie Overlay op je video te zetten moet je YouTube pay-per-klik-service te gebruiken, maar het kost bijna niets als je een bod uitbrengt op impopulaire woorden die YouTube browsers waarschijnlijk niet te gebruiken.

in LinkedTube

YouTube is niet het enige spel in de stad als het gaat om klikbare overlays. Er zijn derde partij diensten die ze ook hebben. LinkedTube is een goed voorbeeld en als je wilt om YouTube-video's toe te voegen aan uw eigen site, het is het overwegen waard. LinkedTube zet een klikbare knop in de rechter bovenhoek van uw video en u kunt elke tekst die u wilt toevoegen. Deze knop is ook een hotspot - een gebied dat een actie uitvoert als de muisaanwijzer kruist het - zodat u een titel en beschrijving die verschijnen wanneer je de knop wordt doorgerold kunt maken. Geen beperkingen zijn over waar de kijkers te sturen wanneer ze op de knop. De enige beperking is dat LinkedTube werkt alleen met video's die zijn ingesloten op uw site. Je kunt het niet gebruiken met video's op YouTube zelf.

in Overlay.tv

Overlay.tv is het equivalent van LinkedTube op steroïden, maar het werkt alleen met YouTube of andere video's die zijn ingesloten op servers Overlay of uw site. Overlay.tv is ook veel op YouTube annotaties, maar met meer flexibiliteit en geen beperkingen op, waar u kunt koppelen. Met Overlay add-ons de lucht is echt de limiet. Ze variëren van eenvoudige tekstballonnen tot geavanceerde apps zoals chatvensters, popups en Twitter-feeds. Elk beeld kan ook worden bedekt en gekoppeld aan een relevante URL. Stelt u zich eens de kracht van de exploitatie van interactieve applicaties op de top van een speelkaart video of het toevoegen van enige vorm van beeld of tekst aan het. Overlay.tv maakt het mogelijk.