Hoe Set Up Wi-Fi-gebruik van een Apple laptop

Apple laptops worden geleverd met een ingebouwde AirPort Extreme-kaart, waarmee u verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk in uw omgeving zo lang als de AirPort is ingeschakeld. Afhankelijk van het type netwerk, moet u mogelijk een wachtwoord invoeren voordat u toegang tot het Wi-Fi-netwerk, zoals sommige netwerken hebben een Wired Equivalent Privacy (WEP) of een Wi-Fi Protected Access (WPA / WPA2) wachtwoord. Eenmaal ingeschakeld, zal de Wi-Fi-signaal verschijnen aan de bovenkant van je scherm en fluctueren in bars, afhankelijk van de sterkte van het signaal.

instructies

1 Klik op het pictogram "System Preferences" op dok van uw laptop scherm, of klik op het icoon "Apple" en selecteer "System Preferences" uit het pull-down menu, volgens Pogue.

2 Selecteer het pictogram "Network" in het hoofdstuk "Internet & Wireless 'van Systeemvoorkeuren en klik op' Turn AirPort On" in het venster Netwerk. Vink het vakje naast 'Vraag om nieuwe netwerken te sluiten "en het vakje naast" Toon AirPort-status in menubalk. " Klik op 'Geavanceerd' in het venster Netwerk.

3 Klik op het drop-down menu naast "Network Name" en selecteer de naam van je Wi-Fi-netwerk in het menu. Als uw Wi-Fi-netwerk niet verschijnt, klik op de "Advanced" knop in het venster Netwerk.

4 Selecteer het pictogram "+" onder de Preferred netwerk lijst en typ de naam van uw netwerk in het veld "Network Name". Klik op het pull-down menu naast de "Security" en selecteer het type beveiliging voor uw netwerk. Hoewel vele persoonlijke Wi-Fi-netwerken maken gebruik van WEP wachtwoorden, kan uw Wi-Fi-netwerk een ander type beveiliging te gebruiken. Raadpleeg de handleiding van uw draadloze modem om de veiligheid soort vast te stellen, of neem contact op met uw internetprovider.

5 Voer het wachtwoord van uw netwerk en klik op de knop "Add" om het nieuwe netwerk toe te voegen aan de lijst met voorkeursnetwerken. Selecteer "OK" om de wijzigingen op te slaan en terug te keren naar het venster Network. Klik op het Wi-Fi-signaal en klik op de naam van uw netwerk uit het pull-down menu.