Hoe om bestanden te uploaden naar een Apache Web Server

Hoe om bestanden te uploaden naar een Apache Web Server


Apache servers zijn de meest voorkomende vorm van webservers gebruikt op een Linux-platform. Veel hosting providers hebben al een ingebouwde file uploaden faciliteit, meestal toegankelijk vanaf de "File Manager" gebied van het bedieningspaneel.

Als uw website op uw eigen computer wordt gehost, zal er een standaard "htdocs" map die u kunt gewoon de bestanden te kopiëren zijn. Als het echter op afstand gehost (dus niet op je eigen computer) vindt u een FTP (File Transfer Protocol) browser nodig hebben om lokale bestanden over te dragen aan het. Er zijn enkele zeer goede gratis versies rond; Filezilla en Core FTP zijn voorbeelden.

instructies

1 Download en installeer de FTP-browser van uw keuze door het volgen van de aanwijzingen (zie referenties). Wanneer het wordt geopend zul je twee belangrijke vensters te zien; de ene aan de linkerkant bevat meestal bestanden op uw eigen computer, en de een aan de rechterkant bevat de bestanden op de server.

2 Log in om je webserver met behulp van de FTP-browser. U moet de naam van de site, de host URL, uw gebruikersnaam, wachtwoord en het type verbinding (dwz FTP) in te voeren. Wanneer de informatie is ingevoerd, klikt u op "Verbinden" om een ​​verbinding te maken.

3 Kijk voor de "public_html" map op de externe server. Dit is meestal waar de bestanden die u wilt gepubliceerd verblijft. Open de "public_html" map door erop te dubbelklikken.

4 Upload de bestanden naar die map door ze vanaf uw eigen computer (linkerkant) te slepen naar de webserver (rechts). U kunt ook op het bestand op uw eigen computer en op het pictogram "upload" om hetzelfde te doen. Wanneer de overdracht is gestart, zal een voortgangsbalk verschijnen die u de snelheid van de overdracht.

5 Comprimeren of postcode geen grote bestanden met behulp van Win Zip of andere soortgelijke software het versnellen van de transfer. De FTP-browser zal normaal automatisch het bestandstype, maar controleren alleen dat het gebruik maakt van ASCII voor alle tekst of HTML-bestanden en Binary voor bestandstypen.

Hints

  • Als u niet wilt dat bestanden in het openbaar zichtbaar zijn, zet ze niet in de "public_html" map. U kunt een map maken en noem maar op "privé," bijvoorbeeld, en zet ze daar.
  • Sommige hosting providers maken gebruik van een beveiligingsfunctie die een FTP-overdracht vergrendelt. Je moet om het te ontgrendelen voordat u bestanden kunt overbrengen op afstand met behulp van een FTP-browser.