Hoe maak je een Hex-Based WEP-sleutel voor een Actiontec Modem Maak

Hoe maak je een Hex-Based WEP-sleutel voor een Actiontec Modem Maak


Bij het opzetten van een huis of bedrijf een draadloos netwerk, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn. Hoewel er verschillende uitstekende keuzes voor het beveiligen van een draadloos netwerk, Wired Equivalent Privacy (WEP) is een van de eenvoudigste en meest universeel compatibel mechanismen. Merk op dat WEP niet volledig veilig, dat wel. Een ander systeem, genaamd Wi-Fi Protected Access (WPA) is moeilijker te doorbreken, hoewel dit extra beveiliging gaat ten koste van compatibiliteit met sommige oudere hardware. Zodra uw netwerk is opgezet, moet u beslissen of u 64-bit WEP, 128-bit WEP of 256-bit WEP gebruiken. Het beste is om het maximale encryptie die je hardware ondersteunt gebruiken, dus gebruik maken van 256-bit WEP, zolang alle computers op uw netwerk te ondersteunen het.

instructies

Hoe maak je een WEP-sleutel voor een Actiontec Modem Maak

1 64-bit WEP-codering gebruiken, maakt vier afzonderlijke hexadecimale sleutels, elk met vijf hexadecimale cijfers paren. Een hexadecimaal getal is een karakter, variërend van 0-9 en AF. Dus, een van je vier toetsen zou kunnen zijn: 3A-2B-22-C4-9F. Noteer vier van dergelijke sleutels en bewaar ze op een veilige plaats - u zult nodig hebben om hen te typen in een computer die u toe te voegen aan het netwerk. In de configuratiepagina van de router, vind het gedeelte "Draadloze instellingen. WEP-sleutel" Voer de vier toetsen die u hebt gemaakt, en zorg ervoor dat het dropdown menu aan de rechterkant van elke toets leest "64 bits."

2 128-bit WEP-codering gebruiken, maakt één of meerdere toetsen met 13 hexadecimale paren elkaar. Het is alleen nodig om een ​​toets, die kan lezen gebruiken: 3A-3F-27-9B-36-92-16-25-CB-BC-EF-3D-7A. Schrijf deze sleutel ergens veilig, en typ het in de configuratiepagina van de router, te beginnen met de doos voor Key 1. Zorg ervoor dat de drop-down menu aan de rechterkant van de sleutel leest "128 bits."

3 256-bit WEP-encryptie te gebruiken, maakt u één of meerdere toetsen met 29 hexadecimale paren elkaar. Nogmaals, het is belangrijk om deze toets op te schrijven op een veilige plaats omdat je nodig hebt om het even welke computer op het netwerk toe te voegen. Typt u deze in de configuratiepagina en zorgen voor de drop-down menu leest "256 bits."

Hints

  • Zorg ervoor dat u niet uw draadloze sleutel verliest. Je zal niet in staat zijn om een ​​nieuwe computer aan het netwerk toe te voegen zonder uw draadloze sleutel, en je kan hebben om alle instellingen van uw router om verbinding te resetten.