sepia Gereedschap

sepia Gereedschap


Sepia toon is een effect dat kan worden toegepast op foto's om hen een monochrome bruinig uiterlijk, zoals oude foto's te geven. Het is één van een aantal effecten die vaak wordt gebruikt om foto's te veranderen en geef ze een bijzondere uitstraling. Omdat het zo populair, er zijn een heleboel manieren om dit effect te bereiken.

-Camera gebaseerde tools

Veel digitale camera's hebben een sepia instrument ingebouwd. Kijk in het menu voor speciale effecten (of alleen) tot een tool als deze te vinden. Wees ervan bewust dat je waarschijnlijk minder controle over de opties hebben bij het gebruik van een tool-camera gebaseerd, maar het is een makkelijke en snelle manier om een ​​sepia-getinte foto als je niet wilt dat elke bewerking te doen.

Websites Foto's afdrukken

Veel websites die digitale foto's ook foto-editing software op hun sites. Upload uw foto's en bewerken. Sepia toon is één van de instrumenten die vaker in het hoofdstuk effecten. Voorbeelden van websites die deze functie bieden onder meer Shutterfly en Kodak Gallery.

Online toepassingen fotobewerking

Er zijn veel foto's te bewerken toepassingen die u online kunt gebruiken, zonder enige software te downloaden. Upload uw foto en pas de sepia toon, sla de bewerkte foto op uw harde schijf. Voorbeelden van online foto's te bewerken toepassingen zijn onder meer Adobe Photoshop Express, Picnik, FotoFlexer, Pixenate, Phixr en Aviary.

Photo Editing Software

Als u een digitale camera te gebruiken, is de kans groot dat u een foto-editing software op uw computer al. Sommige digitale camera's en printers worden geleverd met dergelijke software, en er zijn professionele versies ook. De meeste van deze programma's hebben een sepia toon optie. Het zou kunnen zijn in de sectie effecten, of het kan een plug-in die u afzonderlijk toe te voegen om een ​​professionele toepassing zoals Adobe Photoshop zijn. Professionele foto-editing software bieden meestal meer dan één manier om een ​​sepia-getinte foto te produceren. U kunt een grijswaarden foto maken en dan inkleuren met een warme bruine tint, of u kunt een sepia-effect te gebruiken. Photoshop Elements van Adobe en Picasa van Google zijn twee foto-editing tools die sepia toon te nemen en zijn gericht op amateur-fotografen. Adobe Photoshop, Corel Paint Shop Pro en GIMP zijn drie fotobewerkingsprogramma's met professioneel niveau functies die een sepia-effect omvatten. En BrightSpot Afbeelding Enhancer, van Lincoln Beach Software, is een tool waarmee je een sepia-gestemde of grijswaarden achtergrond te maken met één element van de foto nog in volle kleur.