Hoe gebruik Excel om uit te zoeken gegevens

Microsoft Excel bevat grote hoeveelheden gegevens, waardoor het moeilijk Bestanden handmatig beheren als het groeit. Om tijd te besparen, Excel bevat ingebouwde tools die u helpen werkbladen door kolommen en / of rijen sorteren en prioriteren van de sorteervolgorde. Omdat Excel bevat tekst en getallen, kunt u gegevens alfabetisch of numeriek sorteren. De standaard soort optie is boven naar beneden, maar je kunt ook een soort van links naar rechts en instrueren Excel op te nemen of te negeren headers.

instructies

1 Markeer de cellen die u wilt sorteren in Excel.

2 Ga naar het tabblad "Data" en "sorteren en filteren" groep. Klik op de knop "sorteren en filteren". Om de gegevens in oplopende volgorde te sorteren, klikt u op 'Sort A tot Z. " Om het te sorteren in aflopende volgorde, klikt u op 'Sort Z naar A. " Als u een aangepaste soort te gebruiken, klikt u op "sorteren." Het dialoogvenster Sorteren verschijnt.

3 Controleer of hef 'Mijn gegevens heeft kopteksten, "afhankelijk van uw werkblad setup.

4 Kies een soort optie uit het "Sorteren op" drop-down menu. Kies de eerste kolom die u wilt sorteren. Selecteer "waarden" van de "Sort On" drop-down lijst. Pluk de sorteervolgorde van de "Order" drop-down lijst.

5 Klik op de knop "Add Level" om extra kolommen te sorteren. Kies de volgende kolom die u wilt sorteren van "Dan door." Pick "waarden" voor "Sort On" en de volgorde van de "Order" drop-down lijst. Herhaal deze stap om meer kolommen sorteren.

6 Klik op de knop "Opties" om de sorteervolgorde richting aan te passen. U wordt doorverwezen naar het dialoogvenster Sorteer Opties. Controleer of schakel "Case gevoelig." Pick "Sort boven naar button" of "Sort links naar rechts" en klik op "OK." Het dialoogvenster Sorteer Opties wordt gesloten.

7 Klik op "OK" om het soort uit te voeren.