Hoe kan ik een lijst met contactpersonen toevoegen aan Microsoft Office Word 2003

Hoe kan ik een lijst met contactpersonen toevoegen aan Microsoft Office Word 2003


Contactlijsten worden gemaakt in de editie 2003 van Microsoft Word met behulp van de "Mail Merge" tool, waarmee u snel maken standaardbrieven naar verschillende ontvangers aangepakt. Zelfs als je niet echt willen een standaardbrief document te maken, maar wil een lijst met contactpersonen te maken, moet je nog steeds de Mail Merge tool gebruiken om het te doen. De Mail Merge tool maakt gebruik van Step aanwijzingen om gebruikers lopen door de Mail Merge proces. De lijst met contactpersonen wordt gemaakt voorafgaand aan de standaardbrief document. Echter, zodra de lijst is gemaakt, kunt u Mail Merge verlaten.

instructies

1 Lancering Microsoft Word.

2 Open het menu "Extra", klik op "Brieven en verzendlijsten," en klik op 'Afdruk samenvoegen. "

3 Klik op "Letters," klik "Volgende: vanaf document," en klik op 'Met het huidige document. " Klik op "Volgende: Adressen selecteren", selecteer "Typ een nieuwe lijst," en klik op 'Create'. De "nieuwe Address List" dialoogvenster wordt geopend.

4 Klik op de "Customize" knop. "Pas Address List" dialoogvenster wordt geopend. Klik op "Add" om een ​​nieuw veld optie toe te voegen aan uw adressenlijst. Markeer een veld naam en klik op "Delete" om een ​​veld optie uit uw adres lijst te verwijderen. De standaard veldnaam opties zijn "Title", "First Name", "Last Name", "Company Name", "Adres Lijn 1 ',' Adres Lijn 2", "Stad", "State", "Postcode" "Land", "Home Phone," Telefoon werk "en" E-mail-adres. "Klik op" OK "als u klaar bent met het aanpassen van uw adres velden.

5 Vul de informatie voor een van uw contacten in de "Enter Address Information" veld dozen. Als u naar ander veld dozen, kunt u klikt u in het veld box die u wilt gaan, drukt u op "Enter" om naar de volgende veld doos of druk op de "Tab".

6 Klik op de "New Entry" knop als je wilt voor een nieuw contact gegevens in te vullen.

7 Klik op "Close" wanneer je klaar bent met contacten toe te voegen aan uw adressenlijst. De "Save Address List" dialoogvenster te openen.

8 Voer een naam voor uw lijst met contactpersonen in het "File" ingediend doos. Open de "Save in" drop-down menu en navigeer naar de map locatie waar u de lijst met contactpersonen om gered te worden. Klik op 'Opslaan'.

9 Klik op "OK" in het "Geadresseerden voor Afdruk samenvoegen" box. Klik op de "X" in de rechter bovenhoek van het "Mail Merge" paneel om de Mail Merge gereedschap te sluiten.