Hoe te verwijderen van een Trojaans paard vanaf een computer

Trojaanse paarden zijn een vervelende vorm van een computervirus dat zo genoemd omdat ze een 'achterdeur' in de computer systeem te creëren door het invoeren in een andere gedaante als een spel, e-card of andere e-mailbijlage. Hoewel niet altijd kwaadaardig zichzelf, zoals virussen, Trojaanse paarden kan toestaan ​​hackers om uw systeem in te voeren en te doen ernstige schade. Terwijl de beste manier om Trojaanse paarden te voorkomen is om nooit iets dat niet afkomstig is van een vertrouwde bron downloaden, infecties gebeuren. Als uw antivirusprogramma ineens opduikt met de gruwelijke mededeling dat uw computer is geïnfecteerd door een Trojaans paard, geen paniek. Neem deze stappen om het zo snel mogelijk te verwijderen.

instructies

1 Update uw antivirussoftware om de nieuwste definities. Virussen en Trojaanse paarden worden constant ontwikkeld en gemuteerd, dus zelfs als uw antivirussoftware vertelde de Trojaanse aanwezig was, is het veiligste om te zorgen dat u de meest recente virusdefinities beschikbaar.

2 Disable "System Restore" op uw computer. Dit zorgt ervoor dat de Trojan niet per ongeluk gesteund. De methode voor het uitschakelen van Systeemherstel zal variëren afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt. In Windows XP ga naar het menu "Start", klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en klik op 'Eigenschappen'. Klik op het tabblad "System Restore", dan schakelt het systeem te herstellen.

3 Run uw antivirusprogramma. Als het programma vindt de Trojan, laat het in quarantaine plaatsen en verwijderen. Als het programma vindt de Trojan, maar niet in staat is om het te verwijderen, start u de computer in de veilige modus en voer het antivirusprogramma. Dit moet toelaten om de Trojan veilig te verwijderen.

4 Start de computer in de normale modus en voer een ander virus scan. Als er niets wordt gedetecteerd, schakelt Systeemherstel.

5 Zorg ervoor dat uw antivirusprogramma beschikt over de nodige niveaus van ingezeten bescherming voor uw computer. Het moet uw computer file systeem, maar ook als e-mail en het netwerkverkeer te monitoren, om schadelijke software te voorkomen dat het invoeren van uw systeem. Avast en AVG zijn twee vaak aanbevolen programma's.

Hints

  • U kunt kijken op een bepaalde Trojan op Symantec Threat Explorer. De site volgt de meest voorkomende huidige virussen en Trojaanse paarden en biedt specifieke instructies voor het verwijderen.
  • Houd altijd een back-up van uw systeem. In het geval dat de Trojan te veel schade en kan niet worden verwijderd, moet u uw besturingssysteem opnieuw installeren.