Wat is DataBurst Cache L2 Cache?

De DataBurst Cache en de L2-cache zijn data-opslag en retrieval mechanismen binnen sommige Dell-computers. De twee technologieën te combineren tot een efficiënte data-relay systeem tussen de twee belangrijkste onderdelen van de computer te maken: de harde schijf en de CPU. cache-systeem van uw computer is een essentieel ingrediënt in snel programma en file-launch tijden.

De DataBurst Cache

De DataBurst Cache is een kenmerk van Dell harde schijven. Dit handelsmerk beschrijft een ingebouwde technologie die de harde schijf sneller reageren op de CPU helpt. Cache verwijst naar geheugen dat is gebonden aan één stuk hardware en heeft een enkel doel. De DataBurst Cache fungeert als een buffer tussen de harde schijf en de CPU, opslaan en vervolgens serveren veelgebruikte bestanden. Omdat deze cache los staat van de harde schijf zelf, kan het deze veelgebruikte gegevens naar de CPU veel sneller te sturen.

DataBurst Cache Maten

Dell harde schijven die zijn voorzien van de DataBurst cache bieden drie verschillende maten: de 8MB cache, de 16MB cache en de 32MB cache. U kunt zien welke maat cache een harde schijf heeft door te kijken naar het einde van de beschrijving. Zo zou een typische beschrijving van dit soort harde schijf worden "320-GB Serial ATA-harde schijf (7.200 rpm) w / DataBurst Cache." "NL" verwijst naar het totale aantal gigabytes aan gegevens de aandrijving kan bevatten, "RPM" verwijst naar het aantal omwentelingen per minuut de schijf kan maken en dus hoe snel is. Het aantal megabytes in het DataBurst cache zal worden vermeld op het einde van de beschrijving.

De CPU Cache

Meeste CPU bevatten ook ten minste één cache en vaak. cache van de CPU's werkt op dezelfde manier als Dell DataBurst Cache doet, maar het is veel kleiner. Bij elkaar kan sterk verminderen van de tijd die nodig is om vaak gebruikte documenten en programma's te openen. De CPU cache is ontworpen om in de eerste plaats de instructies op te slaan voor het starten van programma's en kleine bestanden. Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten cache is dat de DataBurst cache haalt en slaat gegevens op de harde schijf, terwijl de CPU cache zijn hoofdzakelijk gegevens die in de RAM.

L2 Cache

L2 cache, of het niveau-twee-cache, is een secundaire cache die u kunt vinden op het moederbord. Het fungeert als een brug tussen de cache van de CPU en het RAM-geheugen. Rechtstreekse toegang tot het RAM-geheugen, kan deze informatie uit te halen sneller dan de CPU-cache kan. Het systeem als geheel verbetert de reactietijd van de CPU cache. De CPU toegang tot de cache aan boord, en dan als de informatie die zij nodig heeft is er niet, maar toegang tot de L2-cache.