Hoe om te Apart een Compaq 5420 desktopcomputer

De Compaq 5420 is een onderdeel van het bedrijf Presario lijn van desktop computers. In de standaard configuratie, de Compaq 5420 is uitgerust met een 1,47 GHz AMD Athlon XP-processor, 512 MB SDRAM, 80 GB harde schijf ruimte en een CD-RW optische drive. Als u nodig hebt om verschillende onderdelen te vervangen in uw Compaq 5420 of wilt u onderdelen van een niet-functionerende eenheid te redden, moet je weten hoe je uit elkaar te halen uw computer. De procedure duurt lang maar eenvoudig. Volg gewoon de aanwijzingen hieronder.

instructies

demontage

1 Zet uw computer uit en ontkoppel alle aangesloten kabels. Druk op de aan-uitknop om eventuele opgeslagen elektriciteit te ontladen. Plaats uw computer naar een schone werkplek en draai het tot de achterwand is in zicht. Draai de schroeven van het zijpaneel op zijn plaats. Schuif het zijpaneel van de computer.

2 Koppel alle kabels die op het moederbord. Koppel alle kabels verbonden aan een geïnstalleerde apparaten, zoals harde schijven en optische drives.

3 Draai de schroeven waarmee de harde schijf en alle andere geïnstalleerde stations. Schuif de drives uit de drive bay en zet ze opzij.

4 Zoek en verwijder alle schroeven waarmee de geïnstalleerde PCI-kaarten aan de zaak. Druk de clips die de PCI-kaarten op zijn plaats. Til de PCI-kaarten uit hun connectorsleuven en leg ze opzij.

5 Zoek en verwijder alle schroeven waarmee de stroomvoorziening van de computer zaak. Verwijder de voeding en opzij leggen.

6 Scheid de clips die de geïnstalleerde RAM op zijn plaats en til het RAM-geheugen van het moederbord.

7 Zoek en verwijder alle schroeven waarmee het moederbord aan de computer zaak. Verwijder het moederbord en opzij leggen. Demontage is nu voltooid.

Hints

  • Als de RAM sticks en PCI-kaarten zijn moeilijk te verwijderen uit hun aansluitingen, schommelen hen heen en weer terwijl pulling.During demontage, het minimaliseren van het risico van een statische ontlading door het aanraken van een van de metalen oppervlakken aan de achterzijde om zo often.After demontage , slaan onderdelen van de computer in een antistatische verpakking (zie de link in Resources).
  • Raak de koperen contacten op uw RAM-sticks en PCI-kaarten. behandelen hen altijd door de plastic edges.Avoid overmatig schudden of duwen van uw harde schijf en CD-ROM bij de demontage, omdat dit hun interne onderdelen kunnen beschadigen.