Wat is het energieverbruik van de nieuwe iMac?

De nieuwste iMacs met ingang van augustus 2011 zijn er in twee varianten: één met een 21,5-inch beeldscherm en een met een 27-inch monitor. Hoewel er andere technologische verschillen tussen de twee los van de monitor, de monitor is de primaire bron van macht loting voor de iMac. De 21,5-inch iMac heeft een maximaal stroomverbruik van 205 watt, terwijl de 27-inch iMac heeft een maximale draw van 310 watt. Bij stationair zal een iMac ongeveer gebruiken de helft van dit bedrag.

Vergelijking met andere modellen

Apple geeft geen uitsplitsing van het energieverbruik door de meeste componenten in de iMac, maar je kunt ruwe schattingen bepalen door het vergelijken van iMacs met elkaar en met andere Macs. De 27-inch monitor kan worden geschat op ongeveer 100 watt meer dan de 21,5-inch monitor te trekken, omdat er een 105-watt verschil tussen de voedingen in de twee computers, en er zijn modellen van elk type met overigens identieke interne componenten. Ook een 17-inch MacBook Pro is een even krachtige computer, maar vereist slechts een 85-watt voeding; u kunt dus schatten dat de 21,5-inch monitor is een belangrijk onderdeel van dat iMac stroomverbruik.

Maximum vs. Standard Vermogen

De voedingen van de iMacs zijn ontworpen om de macht eisen van de iMacs 'behandelen onder een theoretische maximale belasting. Bij normaal gebruik is dit maximum zelden bereikt. Maximale belasting omvat helderheid van het scherm op het maximum, CPU en grafische verwerking op het maximum, harde schijven onder constante gebruik en externe randapparaten gevoed door alle beschikbare poorten. Deze omstandigheden kunnen optreden bij het doen van video processing of het spelen van high-end video games, maar onder standaard CPU en hardware component gebruik van de iMac een fractie van zijn maximale vermogen zal gebruiken. Een iMac running inactief zal ongeveer de helft van het maximum te gebruiken, met een matig gebruik die meer macht.

Audio uitgang

De enige onderdelen met een vermelde vermogen in de iMac specificatie zijn de twee geïntegreerde luidsprekers die beide vermeld op 20 watt. Wattage een standaard maat voor luidsprekers, zodat de andere hierboven genoemde componenten iMac, deze zullen zoveel kracht wanneer constant audiotoepassingen afspelen gebruiken.

Feitelijke macht Draw

Meet de werkelijke stroomverbruik van de iMac door het aansluiten van een watt-uur power meter tussen de iMac en het stopcontact. Dit zal nauwkeurige informatie over de kracht die de computer is het tekenen van die aansluiting te verschaffen.