Welke onderdelen heb je nodig om een ​​computer te bouwen?

Welke onderdelen heb je nodig om een ​​computer te bouwen?


Computers worden steeds goedkoper naarmate de tijd vordert, en waarvoor minder componenten om een ​​compleet systeem te bouwen. Today's desktop computer heeft niet langer een aparte perifere kaart voor elke component. In plaats daarvan zijn bijna alle componenten geïntegreerd op het moederbord, die totale kosten vermindert. Alleen speciale randapparaten moeten nog hun eigen add-on kaarten.

Moederbord en CPU

Alle computers, of ze nu desktops, laptops en servers, vereisen een moederbord. De keuze van het moederbord is afhankelijk van de vereiste functies en uw budget. De meeste moederborden voor desktop computers omvatten geïntegreerde geluid, video en netwerkkaarten, hoewel dit niet het geval was ongeveer 15 jaar geleden, toen elk een speciale kaart zou hebben. Sommige moederborden worden geleverd met de centrale verwerkingseenheid of CPU. Als de CPU komt niet met een moederbord, er zeker van zijn dat de CPU gebruikt dezelfde type socket als het moederbord die u wilt gebruiken.

RAM

Na het kiezen van een moederbord, moet u compatibele random access memory (RAM), die ofwel DDR2 of DDR3 zal kiezen. Terwijl 4GB geheugen modules worden aangeboden, kunnen veel moederborden niet modules groter zijn dan 2 GB te accepteren. Gelukkig is RAM de prijzen blijven dalen. Daarnaast is de vooruitgang in de memory technologie voortdurend toenemen RAM snelheid functies, zoals dual-channel operatie.

Case en Voeding

Een moederbord moet een geval waarin je het kunt installeren. Uw keuze van de behuizing van de computer is meestal een persoonlijke esthetische. Hoewel er verschillende grootte moederborden meeste van deze past in ieder geval. De uitzondering is een "full ATX" moederbord, die een "full ATX" case vereist. Veel gevallen komen ook met voedingen. Deze gebundelde voedingen zijn geschikt voor algemeen computergebruik. Echter, als je een computer die zal het huis van high-end gaming-kaarten of meer dan twee harde schijven bouwen, zult u een duurdere aparte voeding nodig.

Harde schijven en optische drives

De meeste computers bevatten een harde schijf en een DVD-brander. Onder bijzondere omstandigheden kan men een computer werken zonder een van deze componenten, maar het is zeer zeldzaam voor een computer om te richten op deze manier. Harde schijven zorgen voor een permanente opslag voor het besturingssysteem en de gegevens. Optische schijven, zoals dvd-branders, laat optische media te worden gelezen en geschreven.

optionele onderdelen

Computers ook typisch voorzien van een muis, toetsenbord en monitor. Deze componenten kunnen niet verplicht worden, afhankelijk van uw instelling. Bijvoorbeeld, een "Media Center" computer meestal geen muis of het toetsenbord is aangesloten en een televisie gebruiken als een weergeefinrichting in plaats van een monitor. Sprekers zijn een ander deel.