Hoe gebruik Excel to Get Organized

Als u bekend bent met Excel, kan het een handig hulpmiddel om u te helpen en georganiseerd te blijven met een aantal verschillende dingen. Hier zijn slechts enkele manieren waarop u kunt Excel gebruiken voor het bijhouden van persoonlijke financiën, boodschappen, huishoudelijke taken en voor algemene doeleinden 'to-do' lijst te houden.

instructies

Persoonlijke financiën

1 Maak een budget in Excel. Maak een spreadsheet in Excel dat uw salaris, uw maandelijkse uitgaven en periodieke uitgaven tracks.

2 Gebruik de spreadsheet om inkomsten en uitgaven gedurende enkele maanden om uw financiële positie te zien.

3 Samen een aparte maandelijkse cash-flow sheet. Dit werkblad moet beginnen met uw banksaldo. De kosten van uitstaande cheques of wissels. aftrekken dan verwachte maandelijkse kosten om uw cash flow te zien voordat je volgende salaris aankomt.

Huishoudelijke taken

4 Maak een spreadsheet die huishoudelijke taken zullen volgen.

5 Onder meer op de spreadsheet categorieën, zoals dagelijks, wekelijks, tweemaandelijkse en maandelijkse klusjes.

6 Laat een selectievakje naast elk item. Die manier u of familielid die het karwei doet kan het afvinken wanneer het klaar is en iedereen in het huis zal weten wat er nog gedaan moet worden.

7 Denk aan het toewijzen van de hele klus om een ​​bepaald familielid in een extra kolom. Je zou ook een bijzondere dag toewijzen aan een item.

Eten Shopping Lists

8 Configureren een Excel-spreadsheet in kolommen.

9 Verdeel de spreadsheet in categorieën voor elk gedeelte van de supermarkt, zoals zuivel, broodjeszaak en te produceren.

10 Schrijf op wat je nodig hebt in elk deel van de supermarkt.

11 Vul de lijst, print het uit en breng hem mee naar de winkel.

To-do lijsten

12 De bouw van een spreadsheet dat de week beslaat. U kunt een apart blok voor elke dag van de week te hebben.

13 Maak een lijst voor elke dag wat je hoeft te doen. Inclusief wekelijkse en dagelijkse karweitjes op uw lijst.

14 Kopieer de lijst elke week naar een nieuw blad in hetzelfde document op Excel. Op die manier uw lijst met wekelijkse klusjes zal bewegen langs elke week. U kunt dan invoeren van nieuwe dingen, zoals telefoontjes moet u ervoor of werk je nodig hebt om te voltooien, op een dagelijkse basis zonder standaard klusjes te herschrijven.

Hints

  • Vergeet niet om rekening te houden met boodschappen en dag-tot-dag uitgaven zoals gas of lunches buiten het huis gekocht in de maandelijkse cash-flow sheet. Ook nagaan of u grote periodieke uitgaven zoals kwartaal- life-verzekeringsuitkeringen die moeten worden opgenomen.
  • Maak de spreadsheet volgens de lay-out van de supermarkt om tijd te besparen wanneer je winkelen en te elimineren backtracking.
  • Erken dat dit zijn slechts enkele van de manieren waarop u kunt Excel gebruiken om jezelf georganiseerd te houden. Wees creatief in wat voor jou werkt.