Hoe te GEM Van TAR Install

Hoe te GEM Van TAR Install


GEM is open-source server management software wordt gebruikt door database administrators om meerdere database servers te beheren met gemak. De GEM-pakket is eenvoudig te installeren, uitvoeren en beheren. U kunt GEM gebruiken om een ​​verscheidenheid aan taken, waaronder server monitoring, configuratie rapportage, alarmerend, auditing, onderhoudsplanning en een back-up uit te voeren. Om GEM te installeren, moet je weten hoe te werken met tarball (TAR) pakketten. TAR, afgeleid van "tape archive," is een bestandsindeling die wordt gebruikt voor het comprimeren van een groot aantal bestanden in een grotere.

instructies

1 Open uw favoriete webbrowser en ga naar de officiële website van GEM. Download de installer en op te slaan op uw harde schijf. U zult merken dat het een "Tar" extensie. Het TAR formaat is vergelijkbaar met de ZIP en RAR formaten; TAR bestanden zijn in principe archieven.

2 Stuur een email naar SQL Technologies met behulp van de 'Contact' deel van de officiële website van GEM. U zult het wachtwoord voor het TAR-bestand ontvangen.

3 Klik met de rechtermuisknop op het TAR-bestand en selecteer "Openen met." Zoek naar WinRAR in de resulterende lijst en klik op "OK." Voer het wachtwoord in als WinRAR vraagt ​​u om het. Je moet nu de inhoud van de TAR archief in WinRAR.

4 Selecteer alle bestanden in WinRAR en klik op "Extract To." Kies een map en klik op "OK" om GEM te installeren. Heeft een mapnaam niet gebruiken met spaties om toekomstige storingen te voorkomen.

5 Ga naar de map waarin u hebt geïnstalleerd GEM en dubbelklik op het bestand "perl troubleshoot.pl". Dit testen op de aanwezigheid van noodzakelijke Perl bibliotheken. Als dit bestand wordt uitgevoerd met succes, de configuratie is stabiel.

6 Dubbelklik op het "configure.pl" bestand om te beginnen met de configuratie van GEM. U kunt configuratiebestanden maken, weer op te bouwen code en het scheppen van banen GEM batch. Zodra u de sectie 'Initial Build "van de configuratie te voltooien, GEM is klaar om uw databases te beheren.