Hoe Computer Drivers werken

Hardware

De hardware onderdeel van uw computer bestaat uit alle stukken die je fysiek kunt aanraken. Uw monitor, toetsenbord, muis en printer zijn duidelijke voorbeelden. Echter, in de doos computer zijn er een aantal andere fysieke onderdelen van uw computer, die ook worden beschouwd als hardware: de CPU, harde schijven, cd / dvd-drives en andere randapparatuur die stekkers of aansluitingen zijn aan de achterzijde van het apparaat. U kunt ook andere apparaten toe te voegen door ze te plaatsen in de sleuven in de computer of de stekker ze in aansluitingen. Al deze toestellen hebben een manier om met elkaar te praten en te communiceren.

De Operating System

De primaire functie van het besturingssysteem op alle computers is om u aan te sluiten op de hardware. Zonder het besturingssysteem, wanneer u de toetsen op het toetsenbord, niets zou gebeuren. Het besturingssysteem, of het nu Windows, Linux, Mac of iets anders, moet begrijpen hoe alle hardware werken zodat zij met elkaar communiceren. Bijvoorbeeld, als u op de muisknop om een ​​link op deze pagina te volgen, het besturingssysteem is het onderdeel van uw computer die de klik verwerkt en stuurt informatie over die klik op de webbrowser. De webbrowser gebruikt dan weer het besturingssysteem om gegevens via internet te verzenden naar de webserver naar een nieuwe pagina te vragen van de webserver.

drivers

De chauffeurs zijn de afzonderlijke instructies die elke fabrikant van hardware schrijft, zodat het besturingssysteem weet hoe te communiceren met het apparaat. Deze instructies kunnen enkel worden beschreven door de fabrikant van de hardware, omdat alleen de maker van de inrichting weet hoe het apparaat werkt en hoe het reageert op verschillende commando's, instructies en fysieke elektrische signalen. Deze instructies zijn meestal geschreven op een zeer laag niveau op het gebied van computers, maar tenminste één set handleiding moet worden opgesteld voor elk besturingssysteem, zoals elk besturingssysteem een ​​andere manier van communiceren met de hardware kunnen hebben. Daarom zijn er verschillende stuurprogramma's voor verschillende besturingssystemen en vaak zelfs voor verschillende versies van hetzelfde besturingssysteem.

Generieke Device Drivers

Er zijn ook een reeks van stuurprogramma's dat generieke stuurprogramma's worden genoemd. Er zijn chauffeurs die vaak worden geschreven door de fabrikanten van de besturingssystemen die een poging om te communiceren met elk apparaat dat niet een specifiek stuurprogramma kan hebben zijn. Er zijn normen die gelden voor fabrikanten van hardware zodat de verschillende onderdelen die zij werken in alle soorten computers. Op sommige momenten kan de fabrikant van de hardware te maken, zodat het apparaat zal reageren op typische standaard commando's, en deze apparaten in staat zal zijn van het gebruik van deze generieke device drivers zijn.