Hoe maak & Sla een query in Visual Basic

Hoe maak & Sla een query in Visual Basic


Om te creëren en opslaan van een vraag met een Visual Basic-toepassing, de toepassing moet een database gekoppeld aan het project, zodat de query zal functioneren hebben. Beide Visual Basic ontwikkelaar omgevingen van Visual Basic Express en Visual Studio.NET zal u toelaten om query's te maken en op te slaan. Query kan de gebruiker informatie binnen een applicatie te sorteren. De database kan zo simpel zijn als een Microsoft Access database of complexere zoals een SQL-database. Als u geen van beide software-pakket hebt, kunt u downloaden Visual Basic Express gratis van Microsoft.com.

instructies

1 Open uw ontwikkelomgeving. Klik op "Open" naast "Project" of "Web Site" afhankelijk van het type project dat u bezig bent. Als u een project nog niet zijn begonnen, kunt u nog steeds binden uw database om het project voordat u begint met de bouw van de rest van uw aanvraag. Klik op "Create" naast "Project" als je nodig hebt om te beginnen vanaf nul en kies dan "Windows Form Application" van de menu-opties. Noem uw project en typ de naam in het "Naam" veld beneden uw keuze. Klik op "OK" tot finish.

2 Zoek het bovenste menu-opties en klik op het woord "Data." Scroll naar beneden en kies "Add New Data Source." Volg het scherm om te voltooien het toevoegen van de database naar de applicatie. De box zal sluiten als u klaar bent met het toevoegen van de database.

3 Navigeer naar de top menu-opties weer en klik op "Data." Deze keer kiest, "Query toevoegen" en een nieuwe box zal openen waarin u de standaard velden van de voor u de database toegevoegd dat wordt weergegeven wanneer u uw programma uit te voeren. Klik op het onderste vak, "Query Builder." Het venster vraagbouwer wordt geopend.

4 Vouw de query de vensters, zodat u alle velden en functies kunt zien. In het bovenste gedeelte zal uw database veldopties. Unclick geen velden die u niet wilt hebben gesorteerd.

5 Drop-down het volgende gedeelte als u tevreden bent met wat je wilt sorteren zijn. Deze sectie zal u toelaten om te kiezen hoe je wilt dat deze items weergegeven. Stel bijvoorbeeld dat u een lijst van mensen met namen, adressen, steden en telefoonnummers en je wilt een query weergeven van iedereen door voornamen te bouwen in oplopende alfabetische volgorde. Begin bij de eerste lijn en zorg ervoor dat "Output" is aangevinkt en kies een optie uit het drop down menu in "Sort Type" en "Sort Order." Het deelvenster onder dit zal de werkelijke vraag verklaringen van de query builder maakt voor u te laten zien.

6 Klik op "Uitvoeren Query" om de query te testen. De resultaten worden weergegeven in het onderste deel van de query builder venster. Klik op "OK" als u klaar bent, die u terug naar het venster "Search Builder Criteria". Klik op "OK" in dit venster ook. Je hebt gewoon gemaakt en opgeslagen een query met Visual Basic.

Hints

  • Klik op "Data" en dan "Show gegevensbronnen 'om te controleren of je de juiste database hebt aangesloten. Als u een duplicaat-database hebt aangesloten, moet u een te verwijderen. In een worst case scenario van het maken van een aantal fouten, dan kunt u altijd opnieuw beginnen met de vraag door het verwijderen van alle gegevensbronnen en de rebinding de database terug naar de applicatie.
  • Als je niet bekend bent met de Visual Basic Express of Visual Studio.NET ontwikkelaar omgevingen, het proces van het maken van query's en met de gegevens correct weergegeven kan tijdrovend en frustrerend.