Hoe maak je een Website Registratie

Elke website met een domeinnaam op het World Wide Web, van de grootste corporate site tot in de kleinste persoonlijke pagina, is geregistreerd bij een webdomein registrar. Van tijd tot tijd kan het nodig zijn om de eigenaar van een bepaalde site te identificeren, om redenen die variëren van online fraude preventie tot nieuwsgierigheid. Hoewel niet alle website records publiek (en dus kan niet alle site informatie te vinden), kunnen de meeste website registraties geïdentificeerd worden met slechts een paar eenvoudige stappen.

instructies

Zoek een website Registratie

1 Open een webbrowser op een met internet verbonden computer. Met uw computer online, open uw webbrowser door te dubbelklikken op het pictogram. Elke webbrowser zal werken voor deze taak, maar populaire web browsers zoals Internet Explorer, Safari en Firefox worden aanbevolen voor compatibiliteit met het domein registrar webinterface.

2 Type "www.networksolutions.com" in de adresbalk en druk op "Enter." Dit uniform resource locator (URL), of het webadres, behoort tot de online services bedrijf Network Solutions. Meestal aangeduid als NetSol voor de korte, Network Solutions is de Amerikaanse registrar van de top-level domeinen die eindigen op .com, .org, .net en andere populaire extensies.

3 Klik op "Zoeken in WHOIS." Deze verbinding, die de bezoekers meeneemt naar een korte informatie formulier, is meestal te vinden aan de top of in de buurt van de onderkant van de pagina. Network Solutions verandert regelmatig haar website om een ​​frisse uitstraling te behouden, echter, en de link wordt vaak verplaatst op de pagina.

4 Voer de domeinnaam in en klik op 'Zoeken'. Bij het invoeren van de domeinnaam in het zoekveld aan de WHOIS-query vorm, is het niet nodig om het voorvoegsel 'www' te gebruiken. In plaats daarvan, geef dan simpelweg de naam en de uitbreiding domeinnaam; bijvoorbeeld, aan de eigenaar van www.NetworkSolutions.com te vragen, gewoon voer "networksolutions.com."

5 De domeinnaam registratie-informatie wordt weergegeven. Na het klikken op "Zoeken", de Network Solutions systeem zal de database van het bedrijf vragen en de terugkeer van de registratie-informatie voor de aangevraagde domeinnaam. In sommige gevallen kan de query resultaat aangeeft dat de houder een "eigen" domein geregistreerd terugkeren; in deze gevallen, de persoon of het bedrijf die de domeinnaam geregistreerd betaalde een vergoeding aan de registratie privé te houden, en het kan alleen worden verstrekt in het kader van een door de rechtbank afgegeven dagvaarding. In sommige zeer zeldzame gevallen, zoals buitenlandse registraties (eindigend op .cn of .ru, bijvoorbeeld), kunnen Network Solutions de query verwijzen naar registrar een ander land voor aanvullende registratie-informatie.

Hints

  • Domeinnamen zeer recent geregistreerd zijn mogelijk niet direct beschikbaar voor query; geregistreerde domeinen kan tot een paar uur te vullen in de Network Solutions registratie database.While Network Solutions zal in het algemeen terug te keren registratie-informatie voor alle websites, kan het bedrijf geen gegevens over de buitenlandse inzendingen, vooral die in gesloten landen als China en Noord-geregistreerd hebben Korea.Successful vragen kan een officiële registrant naam, een technisch contactpersoon, en een administratief lijst met contactpersonen.
  • Network Solutions is niet altijd in staat om resultaten voor zoekopdrachten, en sommige resultaten kunnen onnauwkeurig te wijten zijn aan het veranderen registrant conditions.WHOIS lookup-query's zijn uitsluitend bestemd voor de identificatie van de eigenaar van een website; gebruik van de informatie voor ongeoorloofde doeleinden, met inbegrip van ongevraagde reclame, is verboden en kan leiden tot boetes, straffen of vervolging.